Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Bursa Karacabey Belediyesi ev sahipliğinde Trakus.org ve Orman ve Su İşleri bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü işbirliği gerçekleştirilen Trakus 2015 Bahar Kampı'nın ilk ayağı fotoğraf sergisi ile başladı.

Sergi açılışı Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü, Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, Başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Trakus.org yöneticilerinden Ömer Furtun, açılışta yaptığı konuşmada, “Türkiye’yi gezmesi için hazırlanılan sergiyi ilk defa Karacabey Belediyesinin önemli katkılarıyla Karacabey'de gerçekleştiriyoruz. ‘Türkiye'nin Tüm Kuşları’ adlı sergimizde bu zamana kadar yurdumuz sınırları içerisinde kaydedilmiş 482 kuş türünün fotoğrafları ve bilgileri yer almaktadır. Sergimizin ardından Saklı cennet Karacabey Longozunda 4 gün sürecek bir kampımız olacaktır. Karacabey'de böyle güzel faaliyetlerle etkinlik gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Başta Başkanımız Ali Özkan'a ve devamında başkan yardımcılarımız ve misafirperver Karacabey halkına çok teşekkür ederiz." dedi.

Açılış kurdelesinin ardından sergi katılımcılarla ilgiyle izlendi. Site üyelerinden Ömer Kulaçoğlu, fotoğraflardaki kuş türleri hakkında protokol üyelerine ayrıntılı bilgi verdi. Serginin, 20 Mayıs 2015 Çarşamba gününe kadar Karacabey Kent Meydanı Kültür Evi'nde ziyarete açık kalacağı kaydedildi.

Editör: TE Bilisim