Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
 Şurası iyi bilinmelidir ki, Türk Ocakları, her türlü ırkçılığa karşı Türkiye’de bin yıldır süregelen kardeşliği savunmaktadır. Milliyetçilik anlayışımızı etnikçilik veya kabile milliyetçiliği olarak suçlamak insaf ve izandan mahrum bir yaklaşımın ürünüdür.
Veda Hutbesini çağrıştırarak milliyetçiliğin ve Türk milliyetçiliğinin ayaklar altına alındığını ifade etmek, millete ve milliyetçilik duygusuna açık bir haksızlık olmak bir yana Peygamberimizin sözlerini yanlış yorumlamaktır. Dinimiz müspet milliyetçiliği değil ırkçılığı, başka millet ve kavimleri hakir görmeyi tasvip etmez.

Sorumluluk mevkiinde olanlara tekrar hatırlatıyoruz:

Milleti önce etnik gruplara ayrıştırıp sonra birleştiremezsiniz. Türk milleti kavramının telaffuzundan imtina edilmesi, sadece tarihî ve sosyolojik bir olguyu red ve inkâr etmek değil aynı zamanda kimliğimizi ve kişiliğimizi de inkâr etmek demektir.

Bu vatanda yaşayan herkesin inancına, dinine, diline saygı duyarız. Dileyen kendisini istediği gibi adlandırır; ancak bu toprakların bin yıllık adı olan Türkiye’nin, bu millete tarihin verdiği ad olan Türk’ün tartışmaya açılması ve Türk milleti kavramının anayasadan çıkarılması kesinlikle kabul edilemez. Bu konuda, sorumluluk mevkiinde olan herkesi sağduyu ve aklıselim ile hareket etmeye davet ediyoruz.

Türk Ocakları Genel Merkezi
Editör: TE Bilisim