Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"Bölgeden alınan istihbarı bilgiye istinaden; Rejim güçleri, Rusya Federasyonu’nun İHA ve yoğun hava desteği sayesinde Bayırbucak bölgesinde başlattığı taarruzlar neticesinde 16 Haziran günü Yamadi dışında Türkmen Dağı bölgesindeki bütün kritik yerleşim yerlerini ele geçirmiştir. Ancak Muhalifler 17 Haziran günü 03.00’de başlattığı karşı saldırılar neticesinde, Türkmen Dağı bölgesinin bir önceki sınırlarına tekrar kavuşmuştur. Kelez, İsapınarı ve Akçabayır köyleri geri alınmıştır."

FIRTINA OBÜSLERİ DEVREDE

Rejim ve muhalif güçler arasında yaşanan yoğun çatışmalar sırasında, Suriye’den Görentaş Hudut Karakolu bölgesinde sınırın Türkiye tarafındaki boş araziye top mermisi düştüğü açıklandı. Açıklamada, "Rejim tarafından atıldığı değerlendirilen top mermisinin düşmesi sırasında herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir. Bunun üzerine; top mermisinin atıldığı mevziler hemen akabinde TSK’ya ait hedef tespit sistemleriyle tespit edilmiş, Fırtına obüsleri ile yoğun bir ateş açılarak misliyle anında karşılık verilmiştir" denildi. 

Editör: TE Bilisim