Irak Türkmen Cephesi Milletvekili Aydın Maruf Selim Türk Ocakları Genel Merkezi’ne bir ziyarette bulundu. Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, yönetim kurulu üyeleri ve Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Sekreteri Hüseyin Erdem’in hazır bulunduğu ziyarette Türk Ocakları’nın başlattığı yardım kampanyası ve Ortadoğu’da Türkmenlerin durumu konuşuldu.

TÜRKMEN VEKİLDEN TÜRK OCAKLARI’NA TEŞEKKÜR

Türkmen Milletvekili Aydın Maruf Selim Türk Ocakları’na yaptığı ziyarette öncelikle Türk Ocakları’nın başlatmış olduğu “Bugün ve Her Zaman Elini Türkmeneli’ne Uzat” yardım kampanyası için teşekkür etti. Türk Ocakları’nın göndermiş olduğu nakdi yardımın hem manevi olarak hem de maddi olarak çok büyük yeri olduğunu belirten Aydın Maruf Selim, özellikle bu nakdi yardımın Kızılay, AFAD gibi kuruluşlardan gelen gıda ve giyecek kolilerinin dağıtılması noktasında çok büyük faydası olduğunu, dağıtım masraflarını bu paradan karşıladıklarını ifade etti. Ayrıca Irak Türkmenleri’nin Türk Ocakları’nın verdiği destekten dolayı kendilerini yalnız hissetmediklerini de ekledi.

“250.000 TÜRKMEN GÖÇE MARUZ KALDI”

Türkmen vekil yapılan sohbette Irak’taki Türkmenlerin durumundan da bahsetti. Türkmenlerin büyük mağduriyetler yaşadığını ifade eden Aydın Maruf Selim, 250.000 Türkmen’in şu an çeşitli bölgelerden göç etmeye zorlandığını söyledi. IŞİD tehdidi karşısında Bağdar hükümeti başta olmak üzere Iraklı hiçbir gücün kendilerine destek vermediğini ifade eden Türkmen vekil Peşmerge’nin de sadece kendi çıkarları doğrultusunda IŞİD’e karşı mücadele verdiğini ifade etti.

“BATI YEZİDİLERİ GÖRÜYOR AMA TÜRKMENLERİ GÖRMÜYOR”

Aydın Selim Maruf son günlerde çok gündemde olan Yezidiler meselesinie de değindi. Yezidilerin Türkmenlerle birlikte en çok mağduriyet yaşayan topluluklardan olduğu ifade eden Aydın Maruf Selim, buna rağmen “Batılı ülkeler ABD ve AB Türkmenleri görmezden geliyor” dedi. Batılı devletlerin Yezidilere destek verdiğini ve Yezidiler için pek çok faaliyette bulunduklarını ancak Türkmenler söz konusu olduğunda ses çıkarmadıklarını ve ayrımcılık yaptıklarını söyleyen Türkmen vekil, bu noktada yine tek dayanaklarının Türkiye olduğunu belirtti. Türkiye dışında destekçileri olmadığını ifade eden Türkmen vekil zaman zaman da Türk Dünyası’nın çeşitli yerlerinden destek gördüklerini bunun da kendilerini çok memnun ettiğini söyledi. Şimdiye kadar Azerbaycan, KKTC ve Avrupa’daki Türk iş adamları ve göçmenlerden destek gördüklerini belirten Aydın Maruf Selim, bunun Türkmen kimliğinin varlığı için çok önemli olduğunu söyledi. Ayrıca Kerkük noktasında da görüşlerini ifade eden Türkmen vekil, Kerkük ve benzeri Türkmen topraklarının asla terk edilmemesi gerektiğini ve buraların özel statülerinin korunması gerektiğini söyledi. “Kerkük bizim kültürel ve tarihi simgemizdir” diyen Türkmen vekil bu noktada Türkiye’nin daha çok desteğini istedi.

GENEL BAŞKAN ÖZ: MEDYADA TÜRKMENLERE YETERİ KADAR DEĞER VERİLMİYOR

Türkmen vekil Aydın Maruf Selim’den sonra sözü alan Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz öncelikle vekilin yaptığı ziyaretten olan hoşnutluklarını belirtti. Ardından Irak Türkmenlerinin durumuna olan üzüntülerini ifade eden Genel Başkan Öz, başlattıkları yardım kampanyasıyla ellerinden geldiğince Türkmen soydaşlarımızın yaralarına merhem olmaya çalıştıklarını ifade etti. Genel Başkan Öz, Türkiye’nin Irak Türkmenleri’ne çok daha fazla siyasi ve ekonomik destek vermesi gerektiğini ifade etti ve özellikle medyanın bu konuda çok zayıf kaldığını söyledi. “Medya Yezidilere ve diğer topluluklara verdiği değeri Türkmenlere vermiyor” diyen Genel Başkan Öz, bazı kesimlerin Türkmenler konusunda sessiz kalmasını ise “Sanırım bu Müslümanların suçu Türk olmak ki, bazı kesimler tarafından görmezden geliniyorlar” dedi. Kurban Bayramı’nda da yardım kampanyalarına devam edeceklerini ifade eden Genel Başkan Öz, Türkmeneli’nde kurban keserek oradaki soydaşlarımıza bayramı az da olsa yaşatmayı hedeflediklerini ifade etti.

Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit

Türkmen vekil ve beraberindeki heyet Genel Başkan Öz ve yönetim kurulu üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Genel Merkezden ayrıldı.

http://www.haberfedai.com/upload/dosya/28500.jpg

Editör: TE Bilisim