Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
 Türkmenler kan ağlıyor. Bir yanda ışid terörü bir yanda peşmerge baskısı altındaki Türkmenler zor durumda. Bir çoğu kamplarda kalan soydaşlarımız, 40 dereceyi bulan sıcakta yokluk içinde yaşam mücadelesi veriyor. AKP hükümetinin görmezden geldiği, Türkmenler'in yine de tek umudu Türkiye ve Türk milleti.

Türkmeneli yardım bekliyor. Irak'ta kanlı ışid terörü yüzünden yurtlarını terk etmek zorunda kalan Türkmenler, yardım bekliyor.

Tuzhurmatu'dan Telaferden ve Irak'ın kuzeyindeki yerleşim birimlerinden ışid terörü yüzünden kaçmak zorunda kalan soydaşlarımız çöl sıcağında kurulan derme çatma ve her türlü imkandan yoksun kamplarda yaşam mücadelesi veriyor.

Türkmenler'in en büyük sorunu, çocuklarını kavurucu sıcaklardan korunmak. Erbil'e bağlı Bahırke kampında yaklaşık 3 bin Telaferli sığınmacı yaşıyor. Bir kısmı Irak'ın güneyine göçetmiş durumda. Geride kalanlar ise, peşmergenin insafına terk edilmiş durumda

MHP Genel Başknı Devlet Bahçeli'nin talimatı ve Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın gayretleriyle toplanan yardımların dışında Türkiye'den gelen yardımların çok az olması, soydaylarımızı derinden üzüyor.

Kampta kalan Türkmenler aşırı sıcaklar nedeniyle çocukların sık sık burunlarının kanadığını, ishal olduklarını söyledi. Aileler, kampta yetişkilerin bile dayanamadığı sıcakların çocukların sağlığını olumsuz etkilediğini ifade etti. Sıcaktan her gün küçük çocukların ve yaşlıların öldüğü bölgede konuştuğumuz Türkmenler, “Burada Arap’ın, Kürt’ün sahibi var, bir tek Türkmenlerin yok. Telafer’e küçük İstanbul diyordunuz, şimdi Türkiye neden bize sahip çıkmıyor?” diye isyan ediyor.

Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi Erbil Milletvekili Aydın Maruf, Türkmenler'in perişan halde olduğunu söyledi.
Maruf, Türkmenler'in bölgede sürekli saldırılara uğradığını belirterek, “IŞİD bir taraftan Türkmenleri pusuya düşürüp öldürüyor. Öte taraftan Türkmenler bir yerden bir yere gitmek istese her arama noktasında kontrol ediliyor. 200 Hıristiyan yerinden ediliyor dünya ayağa kalkıyor. Türkmenler hem öldürülüyor, hem perişan ediliyor. Türkiye’den başka hiçbir devletten ses çıkmıyor. Bunu kınıyoruz” dedi. 

Öte yandan ışid'in Kerbalaya doğıru yola çıkan Türkmenleri de pusuya düşürerek katlettiği belirtiliyor. 

Editör: TE Bilisim