MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla Ülkü Ocakları öncülüğünde yürütülen Türkmeneli yardım kampanyası kapsamında Türkmeneli'ne 20 tır gıda ve insani yardım malzemeleri götürüldü. Ülkü Ocakları Genel Baikanı Olcay Kılavuz'da tırlarla birlikte Türkmeneli'ne gitmişti.

Ülkücülerin Türkmen kardeşlerine sahip çıkmasına karşılık Türkmen Milliyetçi Hareketi Genel Başkanı Hüsamettin Türkmen ve beraberindeki heyet Ülkü Ocakları Genel Merkezi’ni ziyaret ederek, Genel Başkan Olcay Kılavuz’a teşekkürlerini sundu.

Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?

Genel Başkan Olcay Kılavuz bey ile istişarelerde bulunan Hüsamettin Türkmen, “Miliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Bey’in talimatları doğrultusunda Ülkü Ocakları tarafından organize edilen bu yardım kampanyası için Ülkücü – Milliyetçi harekete minnettarız. 20 tır dolusu yardım malzemesi Türkmeneli’nde bize yardım eden kimse yok mu? diye inim inim inleyenlerin yanında, sofralarında bir kuru ekmek dahi olmayan öksüz ve yetimlerin kursağındadır. “ dedi

Tarihten bu güne Irak Türkmenlerinin en büyük destekçisinin Milliyetçi Ülkücü Hareket olduğunu belirten Türkmen, “ 1973 yılında Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in emirleriyle organize edilen Irak Türkmen Milliyetçi hareketinin bugün Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocaklarına canı gönülden teşekkürlerimizi bir borç biliriz. Her şey için Allah razı olsun . sağ olun var olun. “ dedi.

Sonrasında konuşan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Kılavuz, “Yardımları teslim etmiş durumdayız. Bu noktada herkese hatırlatmak isteriz ki; Ülkücü hareketin yiğit neferleri, gerekirse soydaşlarıyla birlikte omuz omuza mücadele etmeye hazırdır. Dünya’nın neresinde bir Türk varsa derdi derdimiz, acısı acımızdır. Türkmeneli bizim kanayan yaramız, Gözbebeğimizdir. Devletimizi yönetenler soydaşlarımızın çığlıklarını duymazdan gelse Türk Milliyetçileri soydaşlarının sesine karşılık verecektir. Siyasi anlamda bütün yükümlülükler Liderimiz Devlet Bahçeli Bey'in talimatları ile partimiz tarafından eksiksiz yerine getirilmektedir. Bizler de Ülkü Ocakları olarak başlattığımız ve ayni kısmını teslim ederek tamamladığımız yardım kampanyasına nakdi yardım olarak devam edip özkardeşlerimize destek olmaya devam edeceğiz. Biz bu yola abdestimizi alıp çıktık. Kerkük’e bir kere gittik gerekirse bin kere daha gideriz, canımızı veririz ama Türk’ün olan Kerkük’ten, Türkmeneli’nden vazgeçmeyiz .” dedi.

Ziyaret hatıra fotoğrafı çekinilmesi ile son buldu.

Editör: TE Bilisim