MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
MİT TIR’larını durdurduğu gerekçesiyle Selam terör örgütü dosyası kapsamında tutuklanan askerlerden Bekir Karataş, olayın büyümesinin nedeninin MİT’in koordinasyonsuz bir şekilde faaliyet yürütmesi ve mensuplarının kimliklerini ilk aşamada göstermemesi olduğunu söyledi.

Adana’da MİT TIR’larının durdurulmasına katılan askerlerden Bekir Karataş, mahkeme sorgusunda MİT mensuplarının geliş şekilleri ve hareketleri ile tamamen şüpheli davranışlarda bulunduklarını belirtti. bu nedenle de olay yerindeki askerlerin kendi emniyetleri için davranmaları gerektiği gibi davrandığını ifade eden Karataş, alınan ihbarın vahameti, TIR’larda olduğu tahmin edilenler nedeniyle asker eğitimi gereği bu şekilde davranıldığını kaydetti.

15-20 dakika sonra bu kişilerin MİT mensubu olduklarını anladıklarını belirten Karataş, bundan sonra jandarmanın hal ve hareketinin değiştiğini, sonrasında tamamen savcının talimatları ile hareket edildiğini anlattı. Savcının sözlü ya da yazılı talimatı olduğu zaman kendilerinin de adli kolluk görevinin her zaman olduğunu ifade eden Karataş, bu olayda da bu şekilde talimatlarının olduğunu anlattı.

Olayın büyümesinde ve uzamasında jandarma personelinin en ufak bir katkısı bulunmadığını savunan Karataş, MİT personelinin olayı büyüttüğünü ve uzattığını belirtti. Karataş, olayın MİT’in koordinasyonsuz bir şekilde faaliyet gerçekleştirmesinden ve kimliklerini ilk aşamada göstermemelerinden kaynaklandığını vurguladı.

Olaya ilişkin görüntülerin ajans logosuyla yayınlandığını, yayın yasağına rağmen MİT’çilerin yüzlerinin kapalı kendilerinin ise yüzü açık gösterildiğini ifade eden Karataş, suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Bu görüntülerden daha beter olanlarının yayınlanmayacağının garantisi bulunmadığını söyleyen Karataş, “Görüntülerin devamında sandıkların içerisinde tank, top mühimmatının görüntüleri yayınlanması halinde devletimiz zarar görecektir.” dedi. Şimdilik söyleyeceklerinin bunlar olduğunu belirten Karataş, ileri ki aşamalarda söyleyeceklerinin de olduğunu ifade etti.

Tutuklanan askerlerden İbrahim Aslan da MİT personelinin kendilerine ve ikinci durdurulduklarında savcıya kimliklerini ibraz etmediklerini söyledi. Aslan, olayın MİT’in kendilerini bilgilendirmemesinden kaynaklandığını ve büyüdüğünü kaydetti.

Editör: TE Bilisim