Andımız'dan Anayasa'ya... Andımız'dan Anayasa'ya...
İstanbul Hamamcılar ve Müstahdemleri Odası’na kayıtlı kentteki yaklaşık 6 bin tuvalet işletmecisi, alınan karar gereği İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık A.Ş.’ye devredilmeyi istemediklerini söyledi. Tuvalet işletmecilerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de destek verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde 17 Haziran 2011 tarihinde geçen karar doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan tüm tuvalet işletmelerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık A.Ş’ye devredileceği ilan edildi.

Alınan kararın kendilerini mağdur ettiğini ifade eden tuvalet işletmecileri Beyoğlu’ndaki Ağa Hamamı’nda bir basın toplantısı düzenledi. Tuvalet işletmecilerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de destek verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ‘Otopark gibi tuvalet mafyasını da bitireceğiz’ sözünün kabul edilemez olduğunu ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, işletmelerin tamamının ihaleyle alındığını dile getirdi. Tekin şöyle konuştu: “İhaleyle vergisini ödeyen namuslu vatandaşlara ‘Mafyayı temizleyeceğim’ lafı çok kaba bir tabirdir. Burada mafya aranacaksa, mafya kenti yönetenlerdir.” dedi.

İstanbul’daki yaklaşık 6 bin tuvaletin Büyükşehir Belediyesi tarafından kendi şirketine devredilmek istendiğini öne süren Hamamcılar odası Yönetim Kurulu üyesi Halil Dökmen, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2010 yılında aldığı meclis kararı doğrultusunda 30-40 yıl önce ihale yoluyla alınan tuvaletlerin Büyükşehir Belediyesi Sağlık A.Ş.’ye devredilmesine karar verdi. Belediye işletmeleri ortadan kaldırmak istiyor. Biz Belediye Başkanı’na randevu talebinde bulunduk ama bize randevu vermedi. Biz kendi aramızda toplantı yaptık. Madem belediye bu işi halkın yararına yaptığını söylüyor, o zaman İstanbul’da ne kadar tuvalet varsa ücretsiz olsun.” diye konuştu.

Belediyenin yaptığı plana göre tuvalete AKBİL sistemi ile girilmenin planlandığını aktaran Karaköy Yer altı Çarşısı’ndaki umumi tuvaletin işletmecisi Serkan Ertekin Güneşer, “Bizler parası olmayan ve yaşlılara ücretsiz tuvalet imkanı sunabiliyoruz. Vatandaşın AKBİL’inde 90 kuruş olduğu zaman, bir lira olmadığı için tuvaleti kullanamayacak. Bu nasıl kamu yararıdır? Anlayamadık. Biz Türk adaletine güveniyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim