Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, 7 üniversitenin rektörü ile eğitim, spor, sosyal, kültürel ve bilimsel alanlarda ulusal/uluslararası proje, organizasyon ve eğitim programları düzenlemek amacıyla işbirliği protokolü imzaladı. Protokole imza atan taraflardan Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Nihat Berker, “Bizler çok protokole, imza törenine katılıyoruz ama bugün burada dünyada bir ilki gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Topuz, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A.Şule Kut, Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Belik, Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Nihat Berker, Süleyman Şah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Ekiz ile işbirliği protokolü imzaladı. Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen imza törenine Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Milli Eğitim Müdürü Neşat Yayla, üniversitelerin öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

İmza töreninde konuşan Şadi Yazıcı, 2009’da ‘eğitim kenti Tuzla’ hedefiyle yola çıktıklarını hatırlattı. Tuzla’da YÖK tarafından onaylı 9, yine YÖK’ten kuruluş onayı bekleyen 2 üniversite olduğuna değinen Yazıcı, “Biz, aslında bugün burada malumun ilanını gerçekleştiriyoruz. Tuzla, İstanbul ve ülkemiz adına önemli bir adımı atıyoruz. Bilgi, toplumların itici gücüdür. Bugün dünyada bilgi ve bilime sahip olanların hükmü geçerli oluyor. Yerel yönetimler de bilgiye ve bilime kayıtsız kalamaz. Bize seçimlerde şehrin geleceği emanet edilirken toplumun geleceğini de emanet alıyoruz. Bütün unsurlar ve dinamikleri hayata geçirmeyi amaçlıyoruz. Mum, dibine ışık verir. Biz de eğitimin, bilginin, birikimin ilçesi olarak sosyal, kültürel ve fiziksel alanda gelişmeyi, Tuzla’yı üniversitelerin laboratuarı, eğitim ve bilimin bir merkezi yapmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

İŞBİRLİĞİNİN İLK ADIMI: SU SPORLARI MERKEZİ OLACAK

Üniversitelerle imzalanan işbirliği protokolünün kent konseyi çatısı altında sürdürüleceğini belirten Yazıcı, “Eğitimin yerel yönetime katkısı, yerel yönetimin de üniversitelerle işbirliğiyle sosyal ve kültürel alanlarda hizmetlere imza atacağız.” dedi.

Tarihi Galata Köprüsü’nün İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak protokolün ardından Tuzla’daki Kamil Abduş Gölü üzerine kurulacağını belirten Yazıcı, “Gölün deniz ile birleştiği noktada üniversite öğrencilerimizin eğitimi için su sporları merkezi kurarak, bu protokol çerçevesinde ilk hizmetimizi sunacağız. Gölde levrek ve çupra yetiştiriciliği de yapılarak, gölün ve ilçemizin cazibesini arttıracağız.” ifadelerini kullandı.

Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Nihat Berker de, “Bizler çok protokole, imza törenine katılıyoruz ama bugün burada dünyada bir ilki gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Yakın geçmişte illerin bir üniversite kazanma hedefini ortaya koyan Süleyman Şah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Ekiz ise, “Tuzla Belediyesi, üniversiteler ile sağladığı işbirliğiyle Tuzla’yı daha ileriye götürecek.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile 7 üniversitenin rektörü tarafından işbirliği protokolü imzalandı.


Editör: TE Bilisim