Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!
Tuzla Belediyesi, tarihte önemli başarılara imza atmış Türk büyüklerini andı. ‘Türk Büyüklerini An(l)ıyoruz’ programı Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde yapıldı. Etkinlikler kapsamında 3 ay tiyatro eğitimi alan öğrenciler, 5 Türk büyüğünün hayatını sahneledi.

Tuzla Kaymakamlığı, Tuzla Belediyesi, Tuzla Milli Eğitim Müdürlüğü ve Feza Eğitimciler Derneği tarafından Atatürk, Mevlana, Fatih Sultan Mehmet, Mimar Sinan ve Nasrettin Hoca’yı anma programı düzenlendi. Araştırmacı yazar Talha Uğurluel, program çerçevesinde Türk büyüklerinin hayatını, yaşadıkları dönemi ve önemli olayları anlattı. Konuyla ilgili açıklama yapan Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Atatürk’ün “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.” sözünün, bu etkinlikte hayat bulduğunu söyledi. Heybet, “Zirveyi yakalayan Türk büyüklerimizi anlamamızı sağlayan bu etkinliği düzenleyen, emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Atatürk’ün 1921’de Maarif Kongresi’nin toplanması kararını vermesi ve Türk askerinin İngiliz kralı VIII. Edward’ın üzerine kahve dökmesiyle yaşanan tarihi konuşma, Mimarsinan’ın Süleymaniye Cami'si inşaatı sırasında minarenin yamuk olduğunu söyleyen çocuğu kırmayıp minareyi halatla çektirmesi, Fatih Sultan Mehmet’in tebdili kıyafet çarşı denetiminde siftah yapan esnafın Fatih’i siftah yapmayan esnafa yönlendirmesi, Hz. Mevlana’nın 7 öğüdü ve Nasrettin Hoca’nın fıkraları öğrenciler tarafından tiyatro olarak sahnelendi.



Editör: TE Bilisim