İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’na kayıtlı engelliler, 1 yıllık emeklerinden oluşan eserlerini ‘Engellerimiz Engel Değil’ programında sergiledi.

Tuzla Belediyesi’nin geleneksel ‘Engellerimiz Engel Değil’ projesi kapsamında Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde bir etkinlik düzenlendi. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Engelliler Komisyonu tarafından organize edilen etkinliği Asım Yıldırım sundu. Programda işaret dili uzmanı Hakan Şengün, konuşmacılara eşlik etti. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’na kayıtlı 38 engelli, 1 yıl süren çalışmaların ardından hazırladıkları sahne performansı ile göz doldurdu. Konserden dansa, tiyatrodan resime becerilerini ortaya koyan engelliler, bireysel yeteneklerini de sergiledi.

Programda konuşma yapan Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Engelliler Komisyonu Başkanı Selma Doğan, engelli bireylerin tespiti ve onların istekleri, becerileri ile oluşan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Doğan, “Haftanın 4 günü verdiğimiz eğitimlerle, çocuklarımızın engelli değil, engellenen çocuklar olduğunu gördük. Fırsat tanındığında, imkân verildiğinde nelerin yapılabildiğine burada şahit oluyoruz.” dedi.

Programa eşi Fatma Yazıcı ile birlikte katılan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, gerçekleştirdikleri devasa projeler ve yürütülen tüm hizmetler arasında en çok Gönül Elleri Çarşısı’nın faaliyetleri ile mutlu olduğunu söyledi. Yazıcı, “Tuzla’da birçok hizmet yaptık ama en çok Gönül Elleri’nin hizmetiyle mutlu oluyorum. Kimsesizin kimi olmak, yetimin başını okşamak, evinde sıcak yemeği olmayanın aşını temin etmek, engellimizin yanında olmak gibi sosyal konularda çalışanları ve emeği geçen herkesi sabırlı, gayretli ve başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Program, engellilerin çeşitli sanat çalışmalarından oluşan sergisinin gezilmesiyle sona erdi.


Editör: TE Bilisim