İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin (TZOB) 26’ncı Genel Kurulu sonucunda genel başkanlığa yeniden Şemsi Bayraktar seçildi.

TZOB, 26. Genel Kurul seçimleri yeni yönetim kurulu oluşturuldu. Görev dağılımı sonrası yeniden genel başkanlığa getirilen Şemsi Bayraktar, yazılı açıklama yaptı. “Çiftçimizin anayasal meslek kuruluşu olarak 4,5 milyon üyemizin hak ve menfaatlerini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz." diyen Bayraktar, şunları kaydetti: "TZOB Yönetim Kurulu olarak canla başla çalışmayı sürdüreceğiz. Geçmişte olduğu gibi çiftçimizin iyi gününde de kötü gününde de yanında olacağız. Hem tarımsal gelirin, hem milli gelirin artırılması, hem de çiftçimizin milli gelirde hakkaniyetli pay alması için yapısal sorunların çözümü konusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız ve diğer paydaşlarımızla geçmişte olduğu gibi bundan sonra da omuz omuza çalışacağız. Bundan önceki dönemde, Birliğimizin ihtiyaçlarını karşılamak üzere hizmet binamızı yeniledik. Ankara’nın merkezinde modern bir hizmet binasına kavuştuk. Ankara Yenimahalle’de 200 yataklı sosyal tesis ve eğitim merkezimizi inşa ettik. Büyük önem verdiğimiz ve tarımsal üretimimiz, verimliliğimiz açısından olmazsa olmaz gördüğümüz eğitimlerimizi burada gerçekleştireceğiz. Bilgisayar otomasyon sistemimizi kurduk. Önümüzdeki dönemde, altyapısını tamamlamış bir kurum olarak, proje ve eğitim ağırlıklı çalışacağız.”

10 Mayıs 2015’de yapılan Genel Kurul’da yeniden Yönetim Kurulu’na seçilen Yönetim Kurulu eski Başkan Vekili Mehmet Nuri Şeyda Sorman, 13 Mayıs 2015 Çarşamba günü kalp krizi geçirerek vefat etmişti. Sorman’dan boşalan Yönetim Kurulu üyeliğine, yedek üyeler arasında birinci sırada bulunan Perşembe Ziraat Odası ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan gelmişti. Yeni TZOB yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: “Genel Başkan Şemsi Bayraktar, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nejat Gamzeli, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Mustafa Hepokur, Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Şinasi Özdemir, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Latif Maskan, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Bahadır Sezgin, Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Cevat Delil, Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Darcan, Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan.”

Editör: TE Bilisim