Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Üç barajı yanı sıra sağından, solundan ve ortasından ırmak geçen Antalya'nın Manavgat ilçesinin üç mahallesinde üç gündür içme suyu sorunu yaşanıyor.

Antalya Su ve Atık Su İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (ASAT) Manavgat'ta Kasaplar, Kavaklı ve Mimar Sinan mahallerinde meydana gelen arızaları gideremediği için evlerin musluklarından üç gündür su akmıyor. Üç mahalle sakinlerinin talebi üzerine Manavgat Belediyesi üç mahalleye tanker ve pet şişelerle içme suyu dağıttı. Belediyenin üç mahalleye tankerle içme suyu dağıtma görüntüleri Manavgat, Naras ve Oymapınar barajlarının bulunduğu, sağından, solundan ve ortasından ırmağın geçtiği ve her yıl 4,5 milyon turistin tatil yaptığı 250 bin yatak kapasiteli Manavgat'ta 'bunlar da mı oluyor?' dedirtti.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yaptığı açıklamada, üç mahallede oluşan içme suyu sorunun yegane sorumlusunun ASAT olduğunu söyledi. Seçimlerden 5 ay önce Manavgat'ta içme suyu sorununu kökten çözmek için Avrupa Birliği(AB) hibe desteğiyle hizmete açtıkları içme suyu tesisini 30 Mart sonrası Büyükşehir Yasası kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin uhdesinde olan ASAT'a devrettiklerini belirten Sözen, "Projenin tamamı 20 milyon Euro idi. AB koordinatörlüğünde hayata geçirilen projenin içme suyu kısmı 9 milyon 500 bin Euro'ya tamamlandı. Geri kalan kanalizasyon ve yağmur suyu drenaj çalışmaları için ayrılan 10 milyon 500 bin Euro ise yasa kapsamında nakit bir şekilde yapılan protokolle ASAT'a verildi. Manavgat'ta içme suyunda tüm sorumluluk ASAT'ta. Biz ASAT'a dört dörtlük tıkır tıkır işleyen tesis teslim ettik. Bu konuda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, büyükşehir meclis toplantısında böylesi bir tesis kazandırdıkları için teşekkür etti. Antalya Büyükşehir'in Manavgat'a atadığı koordinatör, turizm şehrinin içme suyu sorunu noktasında yetersiz kalıyorsa bu onların sorunu." ifadelerini kullandı.

Manavgat halkının 16 aydır Büyükşehir Yasası'na bağlı sıkıntılar yaşadığını vurgulayan Sözen, bunların başında da sivrinek, içme suyu ve diğer sorunlar olduğunu ifade etti. Her yıl 4,5 milyon turistin tatil yaptığı Manavgat'ta halen sivrisinek ve içme suyu sorunun konuşulmasının üzüntü verici olduğunun altını çizen Sözen, yapılacak bir protokolle devredilen tesislerin Manavgat Belediyesi'ne verilmesi halinde sivrisinek ve içme suyu sorunu kısa sürede çözmeye talip olduklarını, yerinde yönetimin güçlenmesi, halka etkin ve sağlıklı bir şekilde hizmet götürülmesi için yasada acil bir revizyona ihtiyacın olduğunu kaydetti.

Mahalle sakini Mustafa Yılmaz, üç gündür evlerinin musluklarından bir damla su akmadığını söyledi. Sağı, solu, ortasında ırmak ve üç barajı bulunan Manavgat'ta içme suyu sıkıntısı yaşanmasının bir Manavgatlı olarak kendisini üzdüğünü belirten Yılmaz, diğer bir üzüntünün ise sorunlarını anlatmada ASAT'ta bir yetkiliye ulaşamama olduğunu ifade etti.

Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü Ömer Şahin yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in su şebekesinde meydana gelen sıkıntıya bağlı su dağıtımını siyasi şova dönüştürdüğünü söyledi. Başkan Sözen'in cibinlik dağıtarak da siyasi şov yaptığını ileri süren Şahin, "Su şebekelerindeki patlaklar yüzünden meydana gelen kesintileri siyasi şova çevirip, su dağıtacaklarına keşke zamanında görev sizdeyken asbestli boruları değiştirmeyi akıl etseydiniz. Cibinlik ve su dağıtımı siyasi şovdur. Kimse merak etmesin, o boruları da en kısa sürede değiştirerek Manavgat halkına daha kaliteli ve kesintisiz su temini sağlayacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." ifadesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim