Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, boşandığı eski kocasının yabancı uyruklu arkadaşı A.D. (51) tarafından üç yıl önce 8 yerinden bıçakla ağır yaralanan üç çocuk annesi Nilüfer Beken (29), 8 ay önce evlendiği Somkan Beken (26) ile birlikte yaşam savaşı veriyor.

Kendisini öldürmeye teşebbüs eden kişinin 4 ay hapis yatıp sonra serbest bırakılmasına isyan eden Nilüfer Beken, boşandığı eski eşinin kendisini A.D. ile birlikte olmaya zorladığını, buna karşı çıktığı için A.D. tarafından bıçaklandığını söyledi. 8 ay önce şimdiki kocasıyla evlenen ve üç çocuğuyla birlikte yeni bir hayata başlamak isteyen Beken, eski eşi ve daha önce kendisini 8 yerinden bıçaklayan A.D.'nin sürekli kendisini tehdit ettiğini ileri sürdü. Eşi Somkan Beken'in işsiz olduğunu, maddi durumlarının kötü durumda bulunduğunu ifade eden Beken, yetkililerden eşine iş istedi.

Nilüfer Beken, üç yıl önce kendisini İstanbul Beyoğlu’nda vücudunun 8 yerinden bıçakla yaralayan ve 7 yıl 6 ay hapis cezası alan A.D.'nin 4 ay hapis yattıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına tepki gösterdi. İstanbul’da yaşadığı dönem 14 yaşında kendisini zorla kaçıran ve ailesinin rızası alındıktan sonra evlenmek zorunda kaldığı eski eşi D.C. tarafından fuhuşa zorlandığını iddia eden Nilüfer Beken, 2007'de 'babamın emekli maaşını alacağım' bahanesi ile eski eşinden boşandığını söyledi.

Maddi imkanı olmadığı için 2 yıl daha boşandığı eşi ile aynı evi paylaştığını anlatan Beken, o dönem evlerine gelip giden Ermeni asıllı arkadaşı A.D. tarafından sokak ortasında 8 yerinden bıçaklandığını vurguladı. Boşandığı eşi D.C.'nin kendisini A.D. adlı arkadaşıyla birlikte olmaya zorladığını, buna karşı çıktığı için bıçaklandığını ileri süren Nilüfer Beken, o dönem ağır yaralı olarak Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 10 gün tedavi gördüğünü, ancak bu sırada boşandığı eşinin kendisinden habersiz kredi kartlarını kullanarak kendisine 10 bin lira borç bıraktığını iddia etti.

Hastaneden taburcu olduktan sonra yüzde 70 zihinsel engelli oğlu B.C. ile kızları Z.C. ve G.C.'yi de yanına alarak İstanbul’dan İzmir’e yerleştiğini anlatan Nilüfer Beken, 8 ay önce kendisine yeni bir hayat kurarak Somkan Beken ile evlendiğini anlattı. Kendisini bıçaklayan A.D. ve eski eşi D.C.'nin telefonla sürekli kendisini tehdit ettiklerini iddia eden Beken, başvurusu üzerine savcılık tarafından polis koruması altına alındığını kaydetti.

Ölüm tehdidi aldığı için iş aramaya çıkamadığını, denetimli serbestlik yasasından faydalanarak cezaevinden çıkan eşi Somkan Beken’in de sabıkalı olduğu için iş bulamadığını vurgulayan Beken, "Şimdilik eşim ve çocuklarımla birlikte komşuların yardımı ile hayatta kalmaya çalışıyoruz. En büyük çocuğum hem epilepsi hastası hem de zihinsel özürlü. Diğer 2 kızım okuyor. Eşime sabıkalı olduğu için kimse iş vermiyor. Ben de hem tehdit edildiğim için, hem de bıçaklanma olayından sonra yeterli tedavi olamadığım için çıkıp iş bulamıyorum. Çocuklarım için devletten ya da hayırseverlerden yardım bekliyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim