Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
Eyüp Göktürk Köyü ormanlık alanında işlenen cinayetin faili olarak 3 çocuk annesi Gülizar G. (35) ile eşi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen karı-koca tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Göktürk Köyü Mithatpaşa Mahallesi Selami Bulvarı ormanlık alanına piknik yapmaya giden vatandaşlar, kanlar içerisindeki erkek cesediyle karşılaşınca durumu polise bildirdi. Olay yerindeki araba ve ceset üzerinde yapılan incelemede öldürülen kişinin, 3 gün önce yakınlarının kayıp müracaatında bulunduğu Abdürrezzak Çakar (34) olduğu belirlendi.

Cinayeti soruşturan polis, Abdürrezzak Çakar’ın iş yerinden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamadığı bilgisi üzerine, Çakar’ın çalıştığı yerin güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Kamera görüntülerinde bir arkadaşıyla birlikte iş yerinden çıkan Çakar’ın daha sonra Göktük Köyü sokaklarından geçip cinayetin işlendiği bölgeye gittiğini belirledi. Çakar’ın telefon kayıtlarını da incelemeye alan polis ekipleri, Çakar’ın en son görüştüğü Gülizar K. ve kocasını gözaltına aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde sorgulanan Gülizar K., daha önceden aynı mahallede komşu oldukları Çakar’ı tabancayla öldürdüğünü itiraf etti. Gülizar K. ifadesinde, “Aynı mahalleden komşumuz olan Abdürrezzak Çakar, bir süre sonra başka bir adrese taşındı. Kendisiyle mahalleden tanışıklığımız vardı. Ama bir süre sonra beni telefonla arayıp rahatsız etmeye başladı. Israrla aramalarını sürdürünce, buluşmak için ormanlık alanda randevu verdim. Evimizde bulunan babadan kalma silahla birkaç el ateş edip olay yerinden uzaklaştım.” dediği öğrenildi.

Gülizar K. ile birlikte gözaltına alınan eşi İsa G., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen her iki zanlı, tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Editör: TE Bilisim