Hükümetin ‘oy toplamak’ için yapıldığı eleştirilerini alan ‘ücretsiz kömür yardımı’ devam ediyor. Bu yıl da ücretsiz kömür yardımı yapılacağı bildirildi. İl ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından isimler belirlenerek ücretsiz kömür yardımı yapılacak.

Kömür Yardımı Yapılmasına İlişkin Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Asgari 500 kilogram ücretsiz kömür yardımı yapılacağı ifade edildi.

Buna göre, 2013'te valiliklere yapılacak kömür sevkiyatları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca belirlenecek kriterlere göre, kuruluşlar tarafından belirlenen sevkiyat programı dâhilinde yapılacak. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüklerinin CIF satış esaslarında valiliklerce bildirilen teslim noktalarına kadar gönderilecek kömür, sevkiyat noktalarının konumuna göre belirlenecek nakil vasıtalarıyla nakledilecek.

Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?

Bu kararın uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Hazine Müsteşarlığı'nın görüşleri çerçevesinde, bir ay içinde belirlenecek.

KONUYA İLİŞKİN SABRİ ŞENEL'İN YETİŞEN ALIYOR YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Editör: TE Bilisim