‘Türkiye Yüzyılı’ ‘Türkiye Yüzyılı’
Muğla’nın Marmaris ilçesinde, çaldığı arabayla 40 metre yükseklikteki uçurumdan yuvarlanıp yaralı olarak kurtulan Ü.F. ormanlık alana kaçınca, kurtarmak için ekipler seferber oldu. Deniz kıyısındaki uçurumun bulunduğu bölgeyi polisin didik didik araması sonucu bulunan zanlıya 112 ekipleri ulaşamayınca AKUT çağrıldı. Zanlıya ulaşan AKUT ekiplerinin Ü.F.’nin uçurumdan çıkarılmasını riskli bulması üzerine Sahil Güvenlik'ten yardım istendi. Polis, AKUT, Sahil Güvenlik ve 112 Acil Sağlık ekiplerinin seferber olduğu kurtarma operasyonu, 3 saat sonunda Ü.F.’nin yaralı olarak hastaneye kaldırılmasıyla tamamlandı.

İçmeler beldesinde geceyarısı dükkânının önüne 48 DZ 586 plakalı otomobilini bırakan Engin Demirezen, malzeme taşıdığı sırada birisi tarafından çalıştırılıp kaçırıldığını fark edince polise haber verdi. Polis, bölgede yaptığı aramada, Âşıklar Tepesi diye bilinen, Köy Hizmetleri lojmanlarının bulunduğu bölgede bir arabanın telefon direğine çarpıp 40 metre yükseklikteki uçurumdan düştüğünü tespit etti. Hurdaya dönen arabada kimsenin olmadığını gören polis ekipleri, sürücüsünü bulmak için araştırma başlattı. Denizle uçurum arasında kalan çok sarp bir bölgede, Ü.F. isimli şahın kayaların arasında görüldü. Yaralı Ü.F. 112 Acil Sağlık, AKUT ve Marmaris Sahil Güvenlik ekiplerinin çalışmasıyla iskeleye çıkarılarak, cankurtaranla hastaneye kaldırıldı. Zanlının hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Olay yerine gelen arabanın sahibi Demirezen, “Biri şaka yapıyor herhalde diye düşündüm önce. Baktım çalıştırdı, gitmeye başladı. Sonra polise haber verdik. Araştırdıktan sonra arabanın burada olduğunu söylediler. 15-20 metre uzakta telefon direğine çarpmış, sonra aşağıya inmiş. Oradan da kaçmış.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim