MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Özel Ufuk Lisesi, Gürcistan'da yapılan Uluslararası Genç Mucitler Proje Yarışması'nda (Internationel Young Inventors Project Olimpyad) matematik dalında gümüş madalya kazanarak dünya ikincisi oldu.

Gürcistan'ın Tiflis şehrinde, 25-27 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen yarışmada, Özel Ufuk Fen Lisesi'nden Mustafa Demirer ve Alperen Görüş matematik alanında yarıştı. Başta ABD, Rusya, Almanya, Filipinler, Romanya, Bulgaristan, Ukrayna olmak üzere 33 ülkeden seçkin öğrencilerin katıldığı IYIPO (Internationel Young Inventors Project Olimpyad) uluslararası alanda projeleri değerlendirilerek ödüllendirildi. Dünyanın değişik ülkelerinden pek çok öğrencinin yarıştığı projeler arasında Özel Ufuk Fen Lisesi, dünya ikincisi olarak gümüş madalya elde etti.

Mustafa Demirer, projenin amacının çokgenlerin, birbiri ile örtüşmeyecek şekilde, tanımlanan özel üçgenlere ayrılabilirliğinin araştırılması ve bu ayrılabilirliğin şartlarının incelenmesi olarak anlattı. Bu çalışmada, karenin daha sonra da bu durumu genelleyerek çokgenlerin üçgenlere ayrılabilme durumlarını ve üçgenleri değişik şekilde tanımladığını ifade eden Demirer, çokgenlerin bu tür üçgenlere hangi şartlarda ayrıldıklarını ve sayısı konusunda çalışmalar yaparak değişik bağıntılar elde ettiğini söyledi.

Özel Ufuk Lisesi Proje Koordinatörü Ekrem Köroğlu ise öğrencilerini tebrik ettiğini dile getirdi. Yarışmada projeler değerlendirilirken anlaşılırlık, topluma faydalı olma, özgün fikirler, projenin uygulanabilir olması gibi kiriterler olduğunu kaydeden Köroğlu, öğrencilerin, projeyi ölçülere dikkat ederek başarı ile sunduğunu aktardı. Dünya ikincisi olmanın mutluluğunu uyaşadıklarını dile getiren Köroğlu, "Bundan sonraki hedefimiz her yıl yapılan bu yarışmada dünya birinciliği. Bize, yarışmaya katılmamız için maddi manevi desteklerini esirgemeyen idarecilerimize de teşekkürlerimi sunuyorum.'' dedi.


Editör: TE Bilisim