Akademiler Türklere kapatıldı bunun başka açıklaması yok! Akademiler Türklere kapatıldı bunun başka açıklaması yok!
Uğur Mumcu, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde düzenlenen gecede anıldı.

Zonguldak Baro Başkanlığı ve Turkuaz Sanat ve Kültür topluluğu tarafından Uğur Mumcu'yu anma gecesi düzenlendi. Geceye; Zonguldak Baro Başkanı Avukat İbrahim Kerem Ertem, Baro Ereğli Temsilcisi Avukat Tayyar Kartal, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, sivil toplum kuruluşları yetkilileri ve davetliler katıldı.

Atatürk Kültür Merkezi nikah salonunda düzenlenen gecenin açılış konuşmasını yapan Zonguldak Baro Başkanı Avukat İbrahim Kerem Ertem, konuşmasında "Sadece Merhum Uğur Mumcu değil, aslında karanlık günlerin yaşandığı geçmiş Türkiye' de o günlerde bir çok değeri kaybettik. Hiçbirinin faili bulunamadı. Arkasından çok konuşuldu. İlkeleri ve değerleri hakkında bir çok konuşmalar yapıldı. Çok değerli oldukları söylendi. Ama onların arkalarından ifade edilen değerleri hiç kimse peşinden giderek bu katilleri bulma konusunda göstermedi. Bu değerleri aslında kaybetmeden evvel yaşarken sahiplenmemiz gerektiğini çok iyi biliyoruz. O günlerden bizlere kalan bu değerler, bu ilkeler aslında hep birlikte oluşturmak durumunda kaldığımız ve hepinizin elinden geldiği kadarıyla taşlarını koyduğu demokrasimizin de ana unsurlarıdır aslında. Ne için uğraştılar? Uğraştıkları demokrasinin gelişmesiydi. Cumhuriyet'in köklenmesiydi, vatandaşlık bilincinin diri tutulmasıydı. Yeni Türkiye, eski Türkiye'ye değil. Türkiye'ye sahip çıkmaktı. Bu Türkiye'yi dünyanın en önde gelen ülkeleri en yaşanabilir ülkeleri haline getirebilmekti. Uğur Mumcu bildiğiniz gibi hem hukukçu hem de gazeteciydi. Onun gazeteciliği, araştırma gazetecilik ilkesini ortaya koydu. Ondan sonra araştırma gazeteci kimdir? Kim kaldı? Açıkçası bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

BU ÜLKE BİR YAĞIZ DELİKANLISINI YİTİRDİ

Ereğli Baro Temsilcisi Tayyar Kartal ise 24 Ocak 1993 yılında öldürülen Uğur Mumcu'nun hayatını kaybetmesi ile ülkenin yağız delikanlısını, ailesinin ise iyi bir baba ve eşi de kaybettiğini söyledi. Kartal, "Tam 22 koca yıl geçti. Faillerin, o kirli ellerin bulunamadığı 22 tane Ocak geçti. Bu coğrafya ölümlere alışık. İşçi cinayetlerine, kadın cinayetlerine gencecik yitip giden bedenlere. Derelerin, ormanları ölümüne, yaşamı pamuk ipliğine bağlı madencilerin ölümüne... Düşüncelerinin bedelini yaşamları ile ödeyen aydınların, gençlerin çocukların ölümüne alışıktır" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Turkuaz Sanat ve Kültür topluluğu tarafından Uğur Mumcu'nun sevdiği şarkıları seslendirildi.

Editör: TE Bilisim