Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar, yeni yüzüyle bir yılını geçirdi. Yıl dönümü nedeni ile düzenlenen programda üzerinde uğur böceği, nazar boncuğu bulunan ve ''Yeni yüzün uğur getirsin'' yazılı pasta kesildi.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde yüz nakli yapılan Uğur Acar için üniversite yerleşkesi içindeki Akdeniz Restoran'da bir program düzenlendi. Programa Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ve Uğur’un yüz naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan da katıldı. Uğur’u tebrik ederek sözlerine başlayan Prof. Dr. Kurtcephe, AÜ'nün bir yılda adını dünya çapında duyurmayı başardığını anlattı. 2012 yılının hem Uğur Acar'a hem de AÜ'ye uğur getirdiğini ifade eden Kurtcephe, “Uğur Acar’a nakledilen yüz sadece onun yüzü olmadı. Aynı zamanda AÜ'nün ve Türkiye’nin sağlık camiasındaki görünen yüzü haline geldi.” dedi.

AÜ Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan da, yüz naklinin üzerinden bir yıl geçtiğini ve mutlu olduğunu kaydetti. Özkan, yüz naklini geçiren Uğur’a mutluluklar dileyerek diğer hastaların da sağlıklarına kavuşmasını temenni etti. Acar'ın yüz mimiklerinin yaklaşık 5 yıl içinde daha da iyi olacağını dile getiren Özkan, şu an müdahale etmenin doğru olmadığını vurguladı. Yeni yüz nakillerinin de olacağını söyleyen Özkan, bir yıl için 4 nakli iyi bir hız olarak niteledi.

Hayatının çok değiştiğini anlatan Uğur Acar ise kendisine destek veren başta Prof. Dr. Ömer Özkan olmak üzere tüm ekibe teşekkür etti. Mutlu olduğunu ifade eden Acar, “Bir bağışla hayatım değişti, daha fazla topluma karıştım, daha önemli kişilerle buluştum. Hiç ummadığım bir anda nakil oldum, çok mutluyum. Benden daha mutlu birisi yoktur. Bugün biz, belki de yarın siz mutlu olabilirsiniz. Bu doğrultuda organ bağışına ilginin artması gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu.

    Organ bağışının önemine değinen Acar, herkesi organ bağışı yapmaya davet etti. Acar, iş hayatı ile ilgili soruya “Önce sağlığım, sonra iş” diye cevap verdi.

Rektör Kurtcephe, daha sonra Acar'a gri renkte takım elbise hediye etti. Acar, program esnasında Kurtcephe’nin isteği üzerine elbiseyi giyerek programa devam etti. Konuşmaların ardından üzerinde uğur böceği, nazar boncuğu bulunan ve ‘yeni yüzün uğur getirsin’ yazılı pasta kesildi.

İntihar sonucu 21 Ocak 2012'de Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen 34 yaşındaki Ahmet Kaya'nın yüzü, AÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyatla Uğur Acar'a nakledilmişti.

Editör: TE Bilisim