İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!

Ulaştırma Bölge Müdürü Naci Serter, yaptıkları denetimlerin sadece maddi anlamda bir gelir olarak görülmemesi gerektiğini söyledi. Serter; “Denetimler artırıldıktan sonra karayollarındaki kazalar yüzde 40 azaldı.” dedi.

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesinin düzenlediği ‘Hizmet Sektör Kurulu’ toplantısının bu haftaki konukları, Ulaştırma Bölge Müdürü Naci Serter, Şube müdürleri Cahit İnan ve Kemal Eyüpoğlu karayolları taşımacılığı ile ilgili mevzuatlar hakkında dernek üyelerini bilgilendirdi.

Ulaştırma Bölge Müdürü Naci Serter, 2012 yılında 3.5 milyon araç denetlediklerini ve bununda devlete yaklaşık olarak 60 milyon TL gelir olarak yansıdığını belirtti. Ancak yaptıkları denetimlerin sadece maddi anlamda bir gelir olarak görülmemesi gerektiğini belirten Serter; denetimler artırıldıktan sonra karayollarındaki kazaların yüzde 40 oranında azaldığını ifade etti.

Şube Müdürü Cahit İnan ise yurt içi eşya taşımacılığı konusunda üyeleri bilgilendirerek karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Şu anda K2 belgesi ücretinin bin 250 TL olduğunu ancak yılbaşından sonra bu ücretin yüzde 80 artarak 2 bin 250 TL’ye çıkacağını aktardı. K2 belgesi almak isteyenleri yılbaşından önce alması konusunda uyaran Şube Müdürü İnan, aracın markası ne olursa olsun yük taşıyan tüm araçların belgelendirilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca satılan araçların 60 gün içerisinde bölge müdürlüğüne bilgi vererek belgelerini iptal ettirmesinin zorunlu olduğunu dile getiren İnan, “İptal ettirilmeyen her araç için 370 TL ya da 5 uyarma cezası veriliyor. Sonuçta bir belge 50 uyarı cezası aldığında iptal edilir. Şirket sahibinin SRC belgesi almasına gerek yok. Ancak aracı süren kişinin bu belgesinin olması lazım. SRC belgesi olmadan araç kullanmanın cezası ruhsat sahibine 679 TL, sürücüye 270 TL yansıtılacak.” şeklinde konuştu.

Şube Müdürü Kemal Eyüpoğlu da işletme sahiplerinin taşımacılık ile ilgili belgeleri aldıktan sonra yetki belgelerini iyice okuyarak anlamaları gerektiğini anlattı.

MÜSİAD Adana Şube Başkanı Bilal Nadir Gök, verdikleri bilgilerden dolayı konuklarına teşekkür etti. Üyelerini bilgilendirmek amacıyla bu toplantıları düzenlediklerini ifade eden Gök, “Çeşitli kamu ve kuruluşlardan yetkilileri davet ederek üyelerimizin güncel mevzuatlar hakkında bilgilenmelerini sağlıyoruz” dedi.

MÜSİAD Hizmet Sektör Kurulu Başkanı Ümit Başçıl da mükelleflerin belgelerindeki eksikliğinden dolayı cezai müeyyide uygulanmadan önce ihtar edilmesi gerektiğini ve kurum ile mükellef arasında olan iletişim eksikliğinden dolayı mükelleflere cezai müeyyideler uygulandığını dile getirdi. Başçıl, mükelleflere yapılması gereken ihtarların da teknolojiden faydalanılarak sms yolu ile çözülebileceğini vurguladı. Başkan Başçıl, bu sistemin biran önce faaliyete geçirilmesi ve mükellefler ile kurumlar arasındaki iletişimi artırmak için, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bir yazı yazarak görüşlerini ileteceklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim