Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz
Hollanda'da gittiği doktorların sağlığının iyi olduğunu belirttiği Hollandalı yaşlı bir kadın, Türk doktorları tarafından kalp rahatsızlığı teşhisi konularak tedavi edildi.

Antalya'nın Alanya ilçesinde yerleşik yaşayan Hollandalı Erzesebet Katherina Racz (60), grip şüphesiyle gittiği Özel bir hastanede kalp hastası olduğunu öğrendi. Ameliyata alınan Erzesebet Katherina Racz'ın tıkalı 4 damarı cerrahi operasyonla değiştirildi. Hayatını Türk doktorlara borçlu olduğunu dile getiren Hollandalı Racz, kendi ülkesinde kontrolden geçtiğini, ancak Türk doktorları kadar ilgilenen olmadığını, Türk doktorları olmasaydı, bugün belki yaşamıyor olacağını dile getirdi.

3,5 yıldır yerleşik olarak Alanya'da yaşayan Racz, 3 ay önce Hollanda'da bulunan 4 torununu ziyarete gitti. Burada kontrol için gittiği hastanede kendisine sağlıklı olduğu söylenen Racz, geçen hafta tekrar Alanya'ya döndü. Racz, grip şüphesiyle özel hastaneye gitti. Yapılan kontrolde Racz'ın kalbine giden 4 damarın tıkalı olduğu belirlendi. Kalp ve Damar Hastalıkları Cerrahı Doktror Mehdi Zengin ve ekibi tarafından ameliyata alınan Racz'ın yapılan 5 saat süren cerrahi operasyonla kalbinde bulunan ve tıkalı olduğu tespit edilen 4 damar değiştirildi. Bir hafta boyunca yoğun bakımda kalan Racz, bir hafta sonra ise özel odada kontrol altına alındı. Kendini yeniden doğmuş gibi hissettiğini belirten Racz, "Burada benimle özel olarak ilgilenen başta Doktor Mehdi Zengin ve sağlık personeline teşekkür ediyorum." dedi. Racz'ın bir süre daha gözlem altında tutulacağı ve en kısa zamanda taburcu edileceği belirtildi.

Editör: TE Bilisim