Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
İstanbul Ülkü Ocakları, Ege Üniversitesi’nde çıkan olaylarda öldürülen Fırat Çakıroğlu anısına ‘Şehit Fırat Çakıroğlu Futbol Turnuvası’ düzenledi.

Organizasyonun açılış maçında takımlar sahaya Özgecan Aslan ve Fırat Çakıroğlu adıyla sahaya çıktı. Karşılaşmanın hakemliğini ise eski milli futbolcu Saffet Sancaklı yaptı.

İstanbul Ülkü Ocakları, Ege Üniversitesi’nde çıkan olaylarda öldürülen Fırat Çakıroğlu’nun hatırasını yaşatmak amacıyla ‘Şehit Fırat Çakıroğlu Futbol Turnuvası’ düzenledi. Organizasyonda, Mersin’de vahşice katledilen Özgecan Aslan da unutulmadı. Ayazağa Halı Saha Tesisleri’ndeki açılış maçında takımlardan biri Fırat Çakıroğlu adıyla mücadele ederken diğer takım da Özgecan Aslan adıyla sahaya çıktı. Karılaşma öncesinde Çakıroğlu ve Aslan için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından dostluk turnuvasını başladı.

Turnuvanın açılış maçında eski milli futbolcu ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Saffet Sancaklı da hakemlik yaptı. Basın mensuplarına organizasyon hakkında bilgi veren Sancaklı, üniversitelerde şiddet değil, sahada spor yapan, sosyal ve kültürel alanda etkili olan bir Ülkü Ocakları olduğunu söyledi. Türkiye’nin ciddi manada sükunete ve kardeşliğe ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Sancaklı, Ülkü Ocakları’nın da bunun başını çektiğini dile getirdi. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Saffet Sancaklı, açılış maçında mücadele edecek takımlara Özgecan Aslan ve Fırat Çakıroğlu adlarını verdiklerini aktardı.

İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım da gençleri spora yönlendirmek, şiddetten ve her türlü kavga ortamından uzak tutmak amacını taşıdıklarını ifade etti. Birçok gencin uyuşturucu batağına düştüğüne dikkat çeken Yıldırım onları spora teşvik etmek amacıyla Fırat Çakıroğlu adına futbol turnuvası düzenlediklerini belirtti. Tüm gençleri bu tür organizasyonlara ve spora davet eden Yıldırım, ‘Spor yapıldığı müddetçe ülkemizde eminim daha emin adımlarla, huzur içerisinde, barış içerisinde çözemeyeceğimiz hiçbir durum olduğunu da düşünmüyoruz.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Saffet Sancaklı’nın önümüzdeki günlerde Kocaeli’nden MHP milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim