Bölge ziyaretlerine devam eden Olcay Kılavuz, Bingöl ve Erzurum’u ziyaret etti.

Bingöl Ülkü Ocakları’nda ortaöğretim ve üniversite mensuplarıyla görüşmelerde bulunan Olcay Kılavuz “Bingöl, şehidimiz merhum Hikmet Tekin’in memleketidir. Terör örgütünün sözde hakimiyet kurduğu bir ilimizmiş gibi gösterilen Bingöl’de Ülkücü Hareket’in varlığı ve vakarlı duruşu işte buradadır. Zorlu hava şartlarına rağmen bizi karşılayan ve bizlerle istişare toplantımıza katılan tüm gönüldaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu güzel tablo bizlere fazlasıyla mutlu etti. Bundan sonraki süreçte bölgedeki ocak başkanlarının daha koordineli şekilde çalışmaları olacaktır. Ülkücü Hareket, doğusuyla-batısıyla, kuzeyiyle-güneyiyle cennet vatanımızın dört bir tarafında gelişerek var olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

Daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi Bingöl İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Sayın Olcay Kılavuz ve Milliyetçi Hareket Partisi Bingöl İl Yönetimi ziyaretten karşılıklı memnuniyetlerini bildirdiler. İl Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan ziyaretten sonra şehidimiz Hikmet Tekin’in kabrine geçildi.

Kabir başında okunan Kur’an-ı Kerim ve dualardan sonra Genel Başkanımız Sayın Olcay Kılavuz kabre karanfil bıraktı. Ardından Genel Başkanımız Sayın Olcay Kılavuz Erzurum’a geçiş yaptı.

Erzurum Ülkü Ocakları’nda üniversite ve ortaöğretim teşkilatına mensup ülkücünün karşıladığı Genel Başkan daha sonra Erzurum Ülkü Ocakları Eğitim Komisyonu’nda görev alan eğitimcilerle bir toplantı yaptı. Ülkü Dershanesi projesi ve seminerlerde hizmet eden hocaların görüş ve önerilerinin dinleyen Sayın Olcay Kılavuz, Erzurum Ülkü Ocakları’nda oluşturulan hem fiziki hem de eğitime yönelik hizmetlerden memnuniyetini dile getirdi.  Erzurum Ülkü Ocakları İl Başkanı ve yönetiminden çalışmaları hakkında bilgi aldıktan sonra basın açıklamasında bulunan Kılavuz, şu şekilde konuştu:

“Çok kıymetli dava arkadaşlarım,

Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Erzurum Ülkü Ocakları’nın yeni hizmet binasında sizlerle birlikte olmaktan dolayı son derece mutluyum.

Erzurum Ülkü Ocaklarının yeni hizmet binasının düzenlenmesinde ve hazırlanmasında katkı sunan Ülkü Ocakları İl Başkanımız Abdullah Kırmacı Bey’i,

Değerli yönetimini ve teşkilat mensubu arkadaşlarımızı kutluyorum.

Erzurum Ülkü Ocakları binasının yenilenmesinde maddi ve manevi katkılarını esirgemeyen işadamlarına ve esnaflarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Bildiğiniz üzere ülkemiz çok tehlikeli ve kritik bir dönemden geçmektedir.

Milletimizin kadim birlikteliğinin ayrıştırılmak istendiği, devletimizin bin yıllık teamüllerinin ve temel felsefesinin itibarsızlaştırıldığı,

Komşu coğrafyalarda sergilenen halk isyanlarının ülkemizde de kurgulanmak istendiği bugün çok net olarak görülmektedir.

AKP Hükümetinin bu sakat zihniyeti ve izlemiş olduğu yanlış yol haritaları ülkemizi ve milletimizi derin bir kaosa ve endişeye sevk etmiştir.

Terörle mücadele etmek yerine müzakere edenler, bölücü başından medet umar hale gelmişlerdir.

Hükümetin teröristlere vermiş olduğu bu tavizler, bölücü örgüt yandaşlarını da cesaretlendirmiş,

Özellikle üniversitelerde ve devlet yurtlarında ülküdaşlarımızı hedef alan saldırılar artmaya başlamıştır.

Geçtiğimiz günlerde Erzurum Atatürk Üniversitesinde bölücü örgütün uzantıları tarafından kavga çıkarılmak istenmiş,

İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!

Ancak ülküdaşlarımızın sağduyulu tavırları sayesinde olayların büyümesi engellenmiştir.

Ülkücü gençleri sokağa çekmeye çalışan, kavgaya davet eden, bizden olmadığı halde bizdenmiş gibi görünen art niyetlilerin de kim olduğunun farkındayız.

Ülkü Ocakları olarak bu tip insanlara yapımızın içerisinde asla müsamaha göstermeyeceğimizin de altını çizmek isterim.

Buradan büyük bir sabır ve sağduyu örneği gösteren Erzurum Ülkü Ocaklarının kıymetli yönetimine, üniversite ve ortaöğretim mensubu bütün ülküdaşlarımıza takdirlerimi sunuyorum.

Aziz Dava Arkadaşlarım,

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Türk kültür ve medeniyetinin engin mirasından güç alan,

Yüce dinimizin gerektirdiği hayat nizamını kendisine ilke edinen ve Türkiye’yi “Lider Ülke Türkiye” misyonuna ulaştırmayı amaçlayan Türk gençliğinin oluşturmuş olduğu köklü bir kurumdur.

Bizim asli vazifemiz, Türk gençliğinin maziden atiye uzanan tarih çizgisinde şerefli, başarılı, sağlam bir mevkie sahip olmasını sağlamaktır.

Ülkücü gençlik, ülkemizde, bölgemizde ve dünyada yaşanan gelişmeleri tüm yönleriyle analiz ederek,

Türkçe bir bakışla yorumlayan, karşılaştığı problemlere çözüm önerileri üretebilen,

İnsan hak ve hukukuna saygılı, ufku geniş, ama ayağı yere basan bir gençlik hareketidir.

Bu itibarla, ülkücü gençleri ısrarla kavgaya çekmeye çalışan, provoke eden bölücü örgüt mensuplarına karşı, devletimizin yetkili kurumlarını ve ilgililerini göreve davet ediyoruz.

Yine üniversite yönetimini de bu olaylara karşı daha sorumlu ve titiz davranmaları noktasında göreve çağırıyoruz.

Mesele bir sağ-sol kavgası olarak sunulup geçilecek kadar basit değildir.

Derinlemesine bir araştırma yapıldığı takdirde bölücü örgüt yandaşlarının olayları çıkaran ve büyüten kesim olduğu görülebilecektir.

Ülkücü hareket, tepkilerini hukuk çerçevesi içerisinde gösterecek, asla kavganın içinde olmayacaktır.

Ülküdaşlarımız üniversitede ki eğitim hayatlarını en başarılı şekilde bitirecek ve yurdumuzun dört bir yanına hizmet etmek için koşacaktır.

Ülkücü gençler milletimizin yarınlarının ümididir. Türkiye’nin gelecekteki mimarlarıdır.

Bizim için bütün ülküdaşlarımız kıymetlidir. Hiçbirisinin burnunun kanamasına dahi yüreğimiz dayanmaz.

Herkes iyi bilmelidir ki, Ülkü Ocakları bir eğitim ve kültür vakfıdır ve çalışmaları da bu minval üzeredir.

Farklı niyet ve çaba içerisinde olanlar varsa bunlar derhal kurumumuzla temasını kesmelidir.

Üzerimizde plan yapanlar, gençlerimizi sokağa çekmeye çalışanlar, kargaşadan ve kandan beslenenler,

Ülkücü gençliğin feraseti ve soğukkanlı duruşu sayesinde asla hedeflerine ulaşamayacaktır.

Allah’ın izni, ülküdaşlarımızın gayretleriyle ülkemiz bu zorlu süreci mutlaka aşacak ve Türk milletinin yüzünün güldüğü günler inşallah ülkücü hareket sayesinde gelecektir.

Katılımlarınızdan ötürü hepinize teşekkür ediyorum.”

Sonrasında Erzurum Emniyet Müdürlüğü’ne bir ziyaret yapıldı. Burada yapılan görüşmede ülkemizin hassas bir dönemden geçtiğini güvenlik güçlerin meselelere yaklaşımın daha da büyük önem arz ettiğini belirtti. Özellikle bölücü unsurların çıkarmaya çalıştıkları hadiselerde daha da sorumlu davranmanın gerekliğine vurgu yapıldı.

Basın açıklamasının ardından Sayın Olcay Kılavuz, istişarelerde bulunmak üzere Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanlığı’na geçiş yaptı.

Editör: TE Bilisim