Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
 Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, "Ülkü Ocakları, hiçbir provokasyona alet olmamıştır, olmayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.
Kılavuz, yaptığı yazılı açıklamada, Ülkü Ocakları olarak dün ülke genelinde "Şehitlere saygı, teröre lanet" yürüyüşleri gerçekleştirdiklerini belirterek, bu yürüyüşlere sadece ülkücülerin değil, toplumun her kesiminden vatandaşların katıldığını ifade etti.
Tüm illerdeki teşkilatlara gönderilen talimatlarla, yürüyüşlerin meşru çerçevede gerçekleştirilmesinin ve aksi bir duruma neden olabilecek kışkırtmalara karşı dikkatli olunmasının istendiğine işaret eden Kılavuz, yürüyüşlerin sorunsuz olarak tamamlandığını bildirdi.
Dün akşam geç saatlerden itibaren bazı grupların, çeşitli basın kuruluşlarına ve siyasi parti teşkilatlarına saldırı girişiminde bulunduğunu basın kuruluşlarından öğrendiklerini aktaran Kılavuz, Ülkü Ocakları olarak yaşanan bu olayları asla tasvip etmediklerini belirtti.
"Böylesine zor bir dönemdeyken, terör faaliyetleri tüm ülkeyi tehdit edecek boyutlara ulaşmışken bin yıllık kardeşliğe iman etmiş olan bizlerin, yaniÜlkü Ocaklıların, milletimizi çeşitli çatışmalara götürebilecek herhangi bir tutum içine girmesi kesinlikle mümkün değildir" ifadesini kullanan Kılavuz, bazı medya kuruluşlarının, gazete binalarının basılmasını görmezden gelerek, ülkücülerin yaptığı yürüyüşleri provokatif eylemler olarak lanse ettiğini savundu.
Kılavuz, şöyle devam etti:
"Ülkü Ocakları, yapılan bu ve bunun gibi alçaklıklar karşısında dimdik duracaktır. Öte yandan, birtakım grupların 'bozkurt işareti' yaparak siyasi parti binalarına saldırıda bulunduğu gözlemlenmiştir. Teşkilatlarımıza önceden verdiğimiz talimatlara dayanarak ve olayların ardından söz konusu hadiselerin yaşandığı illerdeki arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiler doğrultusunda, bu şahısların Ülkü Ocakları ile hiçbir alakası veya ilişkisi bulunmamaktadır. Bir gazete binasına saldırıp orada ülkücü harekete ait sembol ve simgeleri kullanarak kendisini ülkücü olarak göstermeye çalışan ahlaksız güruhun, kurumumuzla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Ülkü Ocakları, hiçbir provokasyona alet olmamıştır, olmayacaktır."
"Toplumsal çatışmalardan medet uman ve ülkücüleri çatışmanın içine çekmeye çalışan provokatörlerin asla başarıya ulaşamayacağını" ifade edenKılavuz, şunları kaydetti:
"Son olarak özellikle Türk Gençliğine sesleniyorum. Bu süreçte, kendinizi bir anda kargaşa ve kaos ortamının içinde bulabilirsiniz. Son derece soğukkanlı ve sakin olup provokasyona asla ve asla gelmeyin. Bizim ten, renk, memlekete bakarak insanları ayrıştırmamız söz konusu dahi olamaz. Biz, ayrıştıran değil, birleştireniz. Bu günlerde her zamankinden fazla birliğe, beraberliğe ihtiyacımız olduğunun farkındayız. Bin yıllık kardeşliği yaşatmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. İnsanların Allah'ın emaneti olduğu düşüncesiyle vatanımıza, milletimize, bayrağımıza sahip çıkan herkesi, bizim özbeöz kardeşimiz bileceğiz. Şartlar ne olursa olsun, hava ne kadar karanlık olursa olsun, biz varsak umut var demektir."
Editör: TE Bilisim