YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
 Avrupa'ya gidebilmek umuduyla İstanbul Bayrampaşa Otogarı'na akın eden Suriyeli Mültecilere İstanbul Ülkü Ocakları yardım elini uzattı. Önce Edirne'ye oradan da Yunanistan'a geçmek isteyen fakat Otobüs firmalarının Suriyelilere bilet satışını durdurması nedeniyle günlerdir bölgede bekleyen binlerce sığınmacıya gıda yardımında bulunmak ve yetkililerden bilgi almak amacıyla İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın başında bulunduğu heyet İstanbul Otogarına gitti.

Ülkü Ocakları yetkililerinden Alınan bilgiye göre Ülkü Ocakları İl Başkanı Yıldırım'ın yardım malzemelerini teslim ettiği Bayrampaşa Kaymakamı Osman Arslan'dan sığınmacıların durumu ile ilgili bilgi aldığı sırada bir emniyet müdürü ortalığı karıştırdı. Kaymakam Osman Aras'ın itirazlarına rağmen İl Emniyet Müdür Yardımcısı Suat Ekici yardım için gelen heyeti bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı.

Kaymakam ve diğer yetkililerin müdahalelerine rağmen provakatif tutumunu sürdüren Ekici, heyette bulunan bir Ülkücü'yü gözaltına aldırdı. Olayın sosyal medyada yayılması üzerine kısa süre içinde binlerce Ülkücü bölgeye akın etti. Yardım malzemesi dağıtan arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösteren Ülkücüler, daha sonra gözaltındaki arkadaşlarının tutulduğu Bayrampaşa ilçe Emniyet Müdürlüğünün önüne gitti.  

Burada bir süre slogan atan Ülkücüler gözaltındaki arkadaşlarının serbest bırakılmasının ardından olaysız bir şekilde dağılırken, sosyal medyada da Emniyet Müdürü Suat Ekici'ye tepki yağdı.

İşte Suat Ekici'ye Sosyal Medyada Gösterilen Tepkilerin Bazıları:



Editör: TE Bilisim