10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü dolayısıyla Sultanahmet Meydanı'nda bir araya gelen Ülkü Ocaklılar, burada bir basın açıklaması yaptı. Doğu Türkistan'da yaşanan insan hakları ihlallerine tepki göstermek amacıyla ellerini zincirleyen Ülkü Ocaklılar, yüzlerine de Doğu Türkistan bayraklı maske taktı. Grup adına basın açıklamasını yapan Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Kazım Erdi Aktunç, bugünün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü olduğuna dikkat çekerek “Bu beyannameye göre hiç kimse işkenceye tabi tutulamaz ve her şahsın din hürriyeti vardır. Lakin Doğu Türkistan'da soydaşlarımız kan ağlıyor” diye konuştu.
ulku-ocaklarindan-insan-haklari-gununde-zincirli-protesto-5
 

“DÜNYA İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI NEREDE?”

Dünya insan hakları savunucularının Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'da yaşanan zulüm ve işkenceleri görmüyor diyen Aktunç, “Doğu Türkistanlı soydaşlarımıza asimilasyon politikasına ve işkencelere maruz bırakılıyor. Kahpe Çin'in yerli iş birlikçileri de, eğitim kamplarında Atatürk ilkelerinin örnek alındığını ifade edecek kadar köpekleşiyor” şeklinde konuştu.

“KIZLARIMIZ ZORLA ÇİNLİ ERKEKLERLE EVLENDİRİLİYOR”

Ne yazık ki 7-8 yaşındaki Doğu Türkistanlı çocukların evlerinde Kuran-ı Kerim, ay yıldız vs. var diye ailelerinden zorla alınıp, Çin'in asimilasyon politikalarına maruz bırakılıyor diyen İl Başkanı Aktunç sözlerini şöyle sürdürdü: “Çin hükümeti kardeş aile politikası adı altında Türk aile yapısını bozmak için Uygur Türkü kızlarımızı zorla Çinli erkeklerle evlendiriyor ve Müslüman Türk aileler ise domuz eti yemeye zorlanıyor.”

Aselsan gerçeğinin bilinmeyen kahramanları! Aselsan gerçeğinin bilinmeyen kahramanları!
ulku-ocaklarindan-insan-haklari-gununde-zincirli-protesto-2
 

“KAYITSIZ VE SESSİZ KALMAYIN”

Doğu Türkistan'daki son yılların en büyük insanlık zulmünü ve insan hakları ihlallerini kınadıklarını ifade eden Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Aktunç, “Dünyada ki tüm insan hakları savunucularının dil, din, ırk gözetmeksizin soydaşlarımıza karşı yapılan insan hakları ihlallerine kayıtsız ve sessiz kalmamaya davet ediyorum. Kahrolsun Kızıl Çin, Yaşasın Tam Bağımsız Doğu Türkistan” diyerek sözlerini noktaladı.

Grup açıklamanın ardından sloganlar eşliğinde olaysız dağıldı.

ulku-ocaklarindan-insan-haklari-gununde-zincirli-protesto-6

Editör: TE Bilisim