ÜLKÜ-TEK İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği konuşmacı olarak Prof. Dr. Mehmet Akif Okur ve Dr. Muhsin Kadıoğlu’nun katıldığı "Doğu Akdeniz Enerji Havzası Türkiye ve Kıbrıs için Stratejik Önemi" konulu panel yapıldı. Konuşmacılar özetle yaşanan enerji savaşlarını, petrol ve doğalgaz rezervlerini ve ülkemizin alması gereken pozisyonu çok açıklayıcı bir dille anlattı.

Panele, ÜLKÜ-TEK İstanbul İl Başkanı M. Baki Aydın’ın yanı sıra Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Başkanı Birol Gür, İl Sekreteri Osman Gür, İl Başkan Yardımcısı Füsun Ardamar, Recai Alp, Zeki Zekeriya, KAMUSEN İl Başkanı Remzi Özmen, GÜSİAD Başkanı Yüksel Yalçın, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul 1.Bölge Milletvekili Adayı Dr. Turan Hocaoğlu, 2.Bölge Adayı Dr. Zeki Severoğlu, Türk Mühendisler Birliği, Milliyetçi Hekimler Derneği ve Marumder Yönetim Kurulu Üyeleri, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

ÜLKÜ-TEK İstanbul İl Başkanlığı’ndan panelin amacına ilişkin yapılan açıklamaya göre: 2019 yılını ‘Enerji ve Tarım Yılı’ olarak belirledikleri ve ürettiği bilgi birikimini milletinin istifadesine sunmayı odaklanan dernek yönetimi Kıbrıs adası etrafında yürütülen, arama ve tarama faaliyetinin niteliği milli çıkarlarımız açısından değerlendirilmesini ve Milli Program haline ne denli geldiğinin ortaya konması için gelecek kuşaklara veri kaydı oluşması amaçlanmıştır” ifadelerine yer verildi.

Uluslararası Hukuktan kaynaklanan komşu bölgelerimizdeki sorunlarında irdelendiği panelde; Milli hassasiyeti olan kuruluşlardan gerek uluslararası gerekse yurtiçinde nitelikli ve nicelikli teknik kadrolara ülkemizin ihtiyacı olduğu ayrıca vurgulandı.

Panel konuşmacılara plaket takdimiyle sona erdi.

İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...

Editör: TE Bilisim