İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
 Ülkücü Şehit Mustafa Pehlivanoğlu'nun hayatını anlatan "Ankara Yazı" Filminin çekimlerine başlandı.

Geçtiğimiz aylarda hazırlıklarına başlanan "Ankara yazı" isimli film 12 Eylül askeri yönetimi tarafından idam edilen Ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu'nun hayatını anlatacak.

Hazırlık aşamasında yapımcı şirketin Mustafa Pehlivanoğlu'nun annesini canlandırmak üzere ünlü oyuncu Hülya Avşar ile anlaşması hem Ülkücü Camia hem de Pehlivanoğlu'nun ailesinin tepkisini çekmiş, oyuncu ile MHP ve Ülkü Ocakları yöneticileri arasında çıkan polemik basına yansımıştı.

Çekimlerine bugün başlayan filmde yapımcının gelen baskılar üzerine Hülya Avşar yerine ünlü oyuncu İpek Tuzcuoğlu ile anlaştığı ortaya çıktı.


Şehit Pehlivanoğlu'nu konu alan filmin yapımcılığını Gala Film üstlenirken bütçesinin 3,5 milyon lira olarak belirlendiği açıklandı.Filmde Münir Can Cindoruk, Gürkan Uygun, İpek Tuzcuoğlu, Burcin Abdullah, Yağız Atakan Savaş, Gizem Denizci gibi ünlü oyuncuların yanı sıra konuk oyuncu olarak Ümit Acar,Tuncer Salman ve Can Beslen de rol alacak.

Filmin çekimlerine başlanmadan önce 2 yıla yakın hazırlık süreci geçirildi.Yapımcı şirket bu süreçte Pehlivanoğlu'nun ailesinden muvafakat alındığı ve süreci hatasız bir şekilde canlandırmak için döneme şahit olan yüzlerce kişiyle görüşmeler yapıldığını açıkladı.

Yer gök aşk, Kocamın ailesi, Genco gibi tanınan dizilerin ve Çanakkale yolun sonu, Vay arkadaş gibi filmlerin de yönetmenliğini üstlenen tecrübeli yönetmen Kemal Uzun ve 100 kişiyi geçen ekibiyle "Ankara Yazı" filminin çekimlerine Adana'da başlandı.
Editör: TE Bilisim