Ülkücüler ile Atatürkçü Düşünce Derneği(!) üyeleri arasında kavga! Balıkesir'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde Ülkü Ocakları'nın kendilerine verilen süreyi aştıklarını gerekçe gösteren (Mehter Marşı Sırasında) Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ile Ülkücüler arasında tartışma çıktı.

MEHTER MARŞINDAN RAHATSIZ MI OLDULAR!
Bandırma Kent Konseyi Başkanlığı Gençlik Meclisi tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Bayramı dolayısıyla 'Gençlik Yürüyüşü' etkinliği düzenlendi. Cumhuriyet Meydanında Ülkü Ocakları Bandırma Temsilciliği tarafından getirilen Balıkesir Mehter Takımının kendilerine tanınan süreyi aştığını gerekçe gösteren sözde Atatürkçü Düşünce Derneği adına yürüyen gençler (Merter Marşının sesini bastırması için) 10'uncu Yıl Marşı'nı çalıp programı sonlandırmaya kalkınca her iki grup arasında gerginlik yaşandı. Çıkan gerginlik sivil polisler ve vatandaşların müdahalesiyle sona erdi.

'BAYRAM BİZİM' SLOGANI ATILDI

Gruplar arasındaki ikinci gerginlik ise 'Gençlik Yürüyüşü'nde yaşandı. Ülkü Ocaklarına bağlı gençler kortejde ilk sırada yer almak isteyince buna karşı çıkan ADD'li gençlerle tekrar tartışma çıktı. Yaşanan gerginlik sonrasında ADD'li gençler kortejden çıkarak bağımsız olarak yürürken ülkü ocaklarına bağlı grup 'Bayram bizim' diye slogan attı. İki grup arasında çıkan gerginliğe sivil polisler ve gençlik yürüyüşüne katılan sivil toplum örgütleri müdahale etti. 

MEHTER TAKIMI HENÜZ İKİNCİ MARŞI OKUYORDU
Mehter marşı ekibi henüz yeni sahne almış ve ikinci marşı okurken ADD'liler 
sürenin dolduğunu söyleyerek 10!uncu yıl marşını çalarak programı sonlandırmaya kalktılar!

Whatsapp üzerinden vatan savunması! Whatsapp üzerinden vatan savunması!

Editör: TE Bilisim