AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
Üçüncü Yargı Paketi'ndeki düzenleme doğrultusunda Elbistan E Tipi Kapalı Cezaevi'nden tahliye olan Muhsin Kehya, dünya evine girdi. 12 Eylül 1980 askeri darbesi öncesinde Adana Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul ile dönemin CHP Kayseri ve Antalya il başkanlarının öldürülmesi olaylarından hüküm giyen Kehya'nın düğünü, ülkücüleri de bir araya getirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise düğüne bir çelenk gönderdi.

Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi, avukat Hasan İlter'in, müvekkili Muhsin Kehya'nın 3. Yargı Paketi'ndeki düzenlemeden yararlanarak tahliye edilmesi için yaptığı başvuruyu karara bağlayarak, cezanın infazının durdurulmasına karar vermişti. 18 yaşında cezaevine giren ve 33 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 52 yaşında tahliye olan Muhsin Kehya, evlendi. Neslişah Öztek ile dünya evine giren Kehya için kına gecesi Elazığ'da yapıldı. Düğün ise Ankara'da gerçekleştirildi.

12 Eylül 1980 dönemindeki ülkücüleri bir araya getiren düğünde, hasret giderildi. 12 Eylül döneminin önemli isimlerinin katıldığı düğün törenine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Trabzon Milletvekili Koray Aydın başta olmak üzere çok sayıda kişi ve kuruluş da çelenk gönderdi.

Muhsin Kehya'yı bu mutlu gününde cezaevi ve dava arkadaşları yalnız bırakmadı. 12 Eylül 1980 darbesinde 'MHP ve Ülkücü Kuruluşlar' davası sebebiyle 11 sene 11 gün tutuklu kalan Osman Başer başta olmak üzere çok sayıda ülkücü düğünde buluştu.

Editör: TE Bilisim