YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Türk siyasi hayatının en önemli tanıklarından biri olan Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ne ziyaretçilerin yoğun ilgisi devam ediyor. Yakın tarihin birçok önemli simasının izlerini taşıyan, Türkiye’nin her yerinden vatandaşların ziyaret ettiği müze, sahip olduğu tarihin yanı sıra cezaevinde yatan ünlü gazeteci, edebiyatçı ve siyasetçilerin kişisel eşyalarının sergilendiği 6. koğuşu ile dikkat çekiyor.

Bülent Ecevit’ten Muhsin Yazıcıoğlu’na, Deniz Gezmiş’ten Metin Toker’e, Hüseyin İnan’dan Mustafa Pehlivanoğlu’na, Kasım Gülek’ten Fakir Baykurt ve Necip Fazıl Kısakürek’e kadar pek çok kişinin eşyalarının bulunduğu 6’ncı koğuş, her gün yüzlerce ziyaretçi tarafından büyük bir dikkatle geziliyor.

Kış aylarına rağmen havaların sıcak olmasını fırsat bilen vatandaşların adeta akın ettiği müzeyi, geçtiğimiz hafta sonu bin 650 kişi gezdi. Ulucanlar’a ilk defa geldiğini söyleyen 84 yaşındaki Mustafa Özsoy, müzeyi çok etkileyici bulduğunu belirterek, “Tarihi bir cezaevinin müze yapılması, gençlerin geçmişi tanımaları için çok faydalı olmuş.” dedi.

Fırat Üniversitesi öğrencisi Burcu Taylan ise Kocaeli’de yaşadığını belirterek, "Ankara’ya, buradaki arkadaşımı ziyaret etmek için geldim, beni buraya getirdi. İnsanı tuhaf duygulara sürükleyen bir ortam. Özellikle Deniz Gezmiş’in şahsi eşyalarını görünce tüylerim diken diken oldu.” diye konuştu.


Editör: TE Bilisim