Akademiler Türklere kapatıldı bunun başka açıklaması yok! Akademiler Türklere kapatıldı bunun başka açıklaması yok!
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, üniversite bünyesinde kurulması düşünülen Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Fakültesi’nin yeni akademik yıla yetişebileceğini söyledi.

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Hüseyin Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ile Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek’i ziyaret etti. Hüseyin Şahin, rektör dilekten üniversite bünyesinde Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Fakültesi kurulması talebinde bulundu.

“BURSA OLİMPİK MERKEZ OLUYOR”

Bursa’nın İstanbul ve Ankara’nın ardından en fazla spor tesisine sahip il olduğuna işaret eden Şahin, olimpiyatlara da çok sayıda sporcu gönderildiğini hatırlattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bu yıl olimpik merkez yapacağı illerden birinin de Bursa olacağını belirten Şahin, "Kentimizdeki belediyeler son yıllarda spor yatırımlarına çok önem vermeye başladılar. Sukaypark gibi uluslararası tesislerin yanı sıra, onlarca olimpik ve yarı olimpik ölçülerde yapılan yüzme havuzları, spor salonları ve semt sahaları ile spora çok büyük yatırımlar yapılıyor. 2023 hedeflerimizden biri de Görükle’de bir Olimpiyat Köyü kurulmasıdır. UÜ bünyesinde Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Fakültesi kurulmalıdır. Sizden ricamız bu konuda gerekli adımları atmanız ve Bursa’ya bu fakülteyi kazandırmak için gayret göstermenizdir. Bizlerde siyasetçiler olarak size destek olacağız.”

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Süleyman Şahin de yapılacak fakültenin şehre çok büyük değer katacağına işaret etti. Şahin, “İlimize büyük ivme kazandıracak olan Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Fakültesi, Bursa’nın spor kenti olma yolunda atılacak büyük bir adım olacaktır. İlimizde Eğitim Vadisi içerisinde Türkiye’de sayısı çok az olan Spor Lisesi bulunuyor. Yapılan fakülteyle, Bursamızda, sporun tüm eğitim bölümleri tamamlanacak.” dedi.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ise üniversitede 10 fakülte, 1 konservatuvar ve 16 yüksekokul bulunduğunu hatırlattı. Üniversitenin fiziki koşullarının, teknik ve mali altyapısının Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Fakültesi açmaya yetecek kapasitede olduğunu belirten Dilek, şunları kaydetti: “Talep çok yerinde. Siyasi destek gelirse 2013–2014 akademik yılına fakülteyi açabiliriz. Sizden de siyasi destek gelirse fakülteyi gelecek akademik yıla bile yetiştirebiliriz. Ben konuyu 15 gün sonra toplanacak üniversite senatomuza götüreceğim ve olumlu sonuç çıkması için gayret göstereceğim.”



Editör: TE Bilisim