Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ), öğrenci merkezli eğitimin Avrupa Birliği’nde tanınması ve mükemmellik ödülü anlamına gelen ve geçen yıl almaya hak kazandığı Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) etiketi aldı. Ayrıca ders verme hareketliliğindeki yüzde 255 oranındaki artış sebebiyle de Erasmus Kalite Ödülü’ne layık görüldü. Ödül töreni Ankara'da düzenlendi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu 1. Müsteşarı Francois Begeot ve Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloğlu'nun da katıldığı törende AKTS ve DE etiketleriyle Erasmus Kalite Belgesi almaya hak kazanan üniversitelere ödülleri verildi.

Türkiye’nin, 2013 yılında AKTS ve DE etiketi alma oranında ilk sırada yer aldığı bildirildi. Avrupa genelinde toplamda verilen 47 AKTS etiketinin 16'sı ve 169 DE etiketinin 36'sı, Türkiye'deki yükseköğretim kurumları tarafından alındı. UÜ, DE etiketini 2012 yılında almıştı, 2013 yılında yaptığı başvuruyla da AKTS etiketi almaya hak kazanmıştı. Ayrıca Erasmus Personel Ders Verme Hareketliliği alanında Ulusal Ajans tarafından Erasmus Kalite Ödülü'ne layık görüldü. Üniversite bu ödülü, son yıllarda ders verme hareketliliğinden faydalanan öğretim üyesi sayısının artması, bunun için uygulanan duyuru ve tanıtım faaliyetleri, hareketliliğe katılan öğretim üyelerine yükseltme kriterlerinde puan verme uygulaması sebebiyle aldı. Ödül törenine UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Müfit Parlak ve Genel Sekreter Prof. Dr. Ayberk Kurt da katıldı.

Editör: TE Bilisim