Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Bursa Uludağ'da dün akşam saatlerinde meydana gelen, bir kişinin ölümü, bir kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kaza sonrasında gözaltın alınan araç sürücüsü Sabri Dilek mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Uludağ oteller bölgesinde dün 16.00 sıralarında buzda kayan 34 DT 6156 plakalı otomobilin altında kalan sınıf öğretmeni Necla Aladağ(47) hayatını kaybetmiş, Saniye Yaman(44) ise yaralanmıştı. Kazanın ardından gözaltına alınan otomobil sürücüsü Sabri Dilek, jandarma tarafından Bursa Adliyesi’ne getirildi. Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanan Dilek, ‘Adli kontrol’ talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi, yolda ilgili kurumlar tarafından gerekli önlemlerin alınmadığı gerekçesiyle ‘Taksirle öldürme’ gerekçesiyle Dilek'in tutuksuz yargılanmasına karar vererek serbest bıraktı.

Sabri Dilek, adliyeden çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada “Yani trafik kazası yapacak bir şey yok. Frenler kilitlendi, kontrolü kaybettik, kayıyor zaten zemin, yapacak bir şey yok.” dedi. Çok üzgün olduğunu belirten Sabri Dilek, şunları söyledi: “İnsan tabi vicdanen üzülüyor. Nihayetinde bir can var. İnsanın hayatına mal olma durumu var, bu kolay değil. Allah kimseye vermesin.”

Uludağ’a ilk kez günübirlik geldiğini ifade eden Dilek, “Tamamen dik yokuş, tek giriş var çıkışı da yok. O yokuşta kaldırım yok, trafik işaretleri yok. Yani bir engelleyici bir şey yok, göremiyorsun. Dalıyorsun istesen de geri çıkamıyorsun. Artık oradan kaydı gitti buzlanma olmuştu zaten.” şeklinde konuştu.

İstanbul’da ticaretle uğraştığını anlatan Sabri Dilek, hayatını kaybeden öğretmenin yakınlarıyla görüştünüz mü sorusuna ise; “Vicdanen bizim elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” şeklinde karşılık verdi. Sabri Dilek, ardından kendisini almaya gelen yakınları ile birlikte üzgün bir şekilde adliyeden ayrıldı.

Editör: TE Bilisim