İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
Türkiye'deki kış turizminin en önemli merkezlerinden Uludağ yarıyıl tatili sebebiyle öğrenci ve velilerin akınına uğradı. Kar kalınlığının 2,5 metreye yaklaştığı Beyaz Cennette tatilciler pistleri doldurdu. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük ellerden gelen tatilcilerin yanı sıra, öğrenci grupları ve günübirlikçiler Uludağ’a akın etti.

    Büyük bir yoğunluk yaşanan Uludağ’da otel işletmelerinin yüzü de gülüyor. Yılbaşı tatilinin ardından 15 tatili ile birlikte yüzde yüz doluluk yaşayan otel işletmecileri, kar kalınlığının da yüksek olmasının sezonu uzatacağına inanıyor.

    Bu arada zirveye zincirsiz araç çıkışına izin verilmezken, jandarma ekipleri trafiği rahatlatmak için yoğun çaba sarf ediyor. Kalabalık sebebiyle zirvede park sıkıntısı öne çıkıyor. Özellikle öğrenci gruplarını getiren otobüs konvoyları Uludağ’da trafiği çileye çeviriyor.

    TATİLCİLER TİPİYE RAĞMEN PİSTLERE AKIN ETTİ

    Kar yağışı ve yoğun tipiye rağmen çoğunluğunu öğrenci gruplarının oluşturduğu tatilciler kayak pistlerine akın etti. Bazı öğrenciler karnelerinin iyi, bazıları ise kötü olmasına rağmen ailelerinin kendilerini Uludağ’a tatile getirdiğini belirtti. 15 tatilini Uludağ’da kayak yapıp eğlenerek geçirdiğini belirten minik tatilciler, Uludağ’ın çok kalabalık olmasına rağmen güzel olduğunu belirtti.

    Minik Burak Kaya, kayak yapmanın zor olmadığını belirterek. “Çok eğleniyorum. Derslerim kötü ama ailem beni Uludağ’a geçtirdi. Kayak öğreniyorum.” dedi.

    İstanbul’dan gelen Eda Coşkun ise derslerinin iyi olduğunu belirterek, “Derslerim de iyi olduğu için buraya geldim. Uludağ’da kayak kayıyorum. Tatilim iyi geçiyor. Akşam yemek yiyip, oturup eğleniyorum. Uludağ güzel ama çok kalabalık.” diye konuştu. Funda Coşkun da çocukları ile birlikte tatil için Uludağ’a geldiğini belirterek, “Gayet güzel, kalabalık ama eğlenceli, Çocukları ödül amaçlı buraya getirdik. Onlar eğlenip bir şeyler öğrensinler. Notları da zaten iyi.” şeklinde konuştu.

    Grand Yazıcı otel resepsiyon müdürü Güray Büyükçakıl ise sömestr tatili nedeniyle yüzde yüz doluluk yaşadıklarını belirterek, “Sömestr tatilinin birici döneminde Uludağ şenlikleri var. 31’inden sonra ise sömestr tatili ile devam ediyor. Satışlarımız çok yoğun. Şu anda yüzde yüze ulaşıyoruz. Birinci dönemi daha çok öğrenci, ikindi döneminde ise daha çok aileler geliyor. 27’sinden sonra yüzde yüz doluluğa ulaştık. Kar güzel her şey güzel Uludağ’da.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim