DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Uludağ'da işletmeciler ile turistler arasında meydana gelen kavgada, iki kişi ağır yaralandı.

Türkiye'de kış turizminin en önemli merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı 2 metreyi aştı. Okulların da birinci yarı yıl tatiline girmesi ile birlikte Uludağ, yerli ve yabancı tatilcilerin akınına uğradı. Tatilciler, yoğun kar ve tipiye aldırmadan kayak pistlerine akın etti. Oteller, yarıyıl tatili ile birlikte tam doluluk yaşarken özellikle öğrenci grupları zirveye akın etti.

ULUDAĞ'DA KIZAKÇI DEHŞETİ

Ayrıca, Uludağ'da dün yaşanan kavgada iki turist yaralandı. İstanbul'dan Bursa'ya gelen 105 kişilik turist grubu, hafta sonu tatilini fırsat bilerek Uludağ'a çıktı. Uludağ'da bir kayak işletmecisinden saat 14.30'a randevu alan grup zamanında gelemeyince işletmeci ile aralarında tartışma çıktı. İşletmeci ile tekrar anlaşarak jet skiye binen gruptan bazıları ile görevliler arasında 'Sen kızağa bindin binmedin' tartışması çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi ile işletmeci kayak sopasıyla Mısırlı turistin kafasına vurdu.

REHBERLERDEN OLAYA TEPKİ

Bu arada, turist rehberleri ise kızakçılara tepki gösterdi. Rehberlerden Seyran Topal, Uludağ gibi turist merkezinde bu tür bir olayın yaşanmasına tepki gösterirken, "Bir iki turist geç kaldı, motorlu kızakçılar ise 'siz daha önce bindiniz diyerek' kızağa binmesine izin vermedi. Ardından yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. Kızakçılar ise ellerine aldıkları kayaklarla, kızlar da dahil önüne gelene vurdular. Bir turistin kafasına kayak ile vurdular, bayıldı." şeklinde anlattı.

Grubun jet ski yapacağını anlatan turist rehberi Seyran Topal, "Bir arkadaşımıza, daha önce jet ski kullandığı için izin vermediler. Beni dinlemediler. Sonra benim misafirim sinirlendi. Geri çekilin falan yaptı. Bir anda kavga çıktı. Turist, misafirimize bir kayak sopasıyla vurdular. Kadınlara bile vurdular." dedi.

Diğer rehber Mehmet Aydın ise şunları söyledi: "Her şey güzel giderken tatsız bir olay yaşadık. 20 kişi birbirine girdi. Kimin ne olduğunu tam anlayamadık." Olay yerine gelen jandarma soruşturma başlattı.

Editör: TE Bilisim