Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma! Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma!
Demokratik Bölgeler Partisi(DBP), Kobani’nin kurtuluşu nedeniyle Diyarbakır’da kutlama programı düzenledi. Kutlamaya katılan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Kobani’nin özgürleştiğini belirterek, "Umud ediyoruz ki Kobani mücadelesi zaferi bundan sonra Kürtler arasında ulusal birliği geliştirecektir. Bunun tohumu Şengal’de ve Kobani’de atıldı. İnşallah ulusal birliğimizi kuracağız, özgürlüğümüzü hep beraber elde edeceğiz. Elbette özgürlüğümüzü elde etmek için elinden geleni yapan vardır ve hala yapmaya devam ediyorlar. Bizim için çok net ve açık olan şeyler vardı. AKP hükümeti, Kobani’nin düşmesi için her şeyi yaptı. IŞİD’e destek verdi, sınırlarını açtı. MİT, TIR'larla silah taşıdı." dedi.

DBP, Suriye’nin kuzeyindeki Kobani kasabasının Kürt güçlerinin tamamen eline geçmesinin ardından Kobani’nin kurtuluşu için Diyarbakır’da kutlama programı düzenledi. Bağlar ilçesinde bulunan Batıkent Meydanı’nda düzenlenen kutlama programında kalabalık grup halaylar çekerek, Kobani’nin kurtuluşunu kutladı. Kutlamalarda örgüt bayrakları ve Abdullah Öcalan posterleri taşındı, YPG’ye destek sloganları atıldı.

Programa yöresel kıyafetlerle katılan Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Kobani Kürdistan’ın feneri olduğunu söyledi. Bu yüzyıl Kürtlerin yüzyılı olacağını dile getiren Yüksek, Kürtlerin bu yüzyılda özgürlüklerine kavuşacağını belirtti. Yüksek, "Kobani’nin özgürlüğünü bütün insanlık adına, Ortadoğu halklarına, bu noktaya getiren başta şehitlerimizi anıyorum. Bu zafer yiğit Kürt gençlerinin zaferidir. Bu zafer dünyanın her bir yanında Kürdistan halkının adına ve özgürlük adına Kobani ile dayanışan her insanın yarattığı emeğin sonucudur. Bu zafer sizindir. Kobani ile dayanışanlarındır. Biz ulusal birliğimizi birliğimizi ve bütünlüğümüzü bu şekilde sergilersek bugün Kobani’yi yarın Rojava’yı devamında dört parça Kürdistan’ı özgürlüğü hep beraber sağlayacağız. Bu Kürtler arasında ulusal birliğin ne kadar önemli ve gerekli olduğunu herkese bir kez daha göstermiştir. Umud ediyoruz ki Kobani mücadelesi zaferi bundan sonra Kürtler arasında ulusal birliği geliştirecektir. Bunun tohumu Şengal’de ve Kobani’de atıldı. İnşallah ulusal birliğimizi kuracağız, özgürlüğümüzü hep beraber elde edeceğiz. Elbette özgürlüğümüzü elde etmek için elinden geleni yapan vardır ve hala yapmaya devam ediyorlar. Bizim için çok net ve açık olan şeyler vardı. AKP hükümeti, baştan bu yana Kobani’nin düşmesi için her şeyi yaptı. IŞİD’e destek verdi, sınırlarını açtı. MİT tırlarla silah taşıdı." ifadelerini kullandı.

Kürt halkının yüz yıldır özgürlüğe susadığını anlatan Yüksek, "40 yıldır mücadele ediyor. Binlerce evladını bu topraklara gömdü. Binlerce yoldaşımız halkımızın özgürlüğü için bu topraklara düştü. Kürt halkının direncini hesaba katmadılar. 6-7 Ekim devrim sürecini hesaba katmadılar. Amed halkı ve Kürdistan halkı yürüttüğü mücadelede Kobani’de yürüttüğü mücadelede oyunları bozdu. Kobani düşmedi, Tayyip Erdoğan daha önce düştüğü gibi yine attan düştü. Tayyip Erdoğan veziri Ahmet Davutoğlu geçen gün Diyarbakır’da Kobani’yi selamlamış. Kobani’deki gençlerin alnından öptüğünü söylemiş, acaba hangilerinin alnından öptü. IŞİD’lilerin mi yiğit Kürt gençlerinin alnından mı öpmüş. Biz Davutoğlu’nun Osmanlı oyununu çok iyi biliyoruz. Davutoğlu Kobani’de insanlarımızı katlettirdi, şimdi çocuklarını yanına alıp Bawi Kurda olmak istiyor. Bawi Kurda olabilir mi Davutoğlu. Bu halk oyunlara gelmeyecek. Dün Bülent Arınç da demiş ki Kobani’nin zaferinde Türkiye’nin katkısını unutmamak lazım. Sizin katkılarınızı tarih boyunca unutmayacağız, hesabını soracağız. Kobani zordayken biz AKP hükümetine çağrı yaptık. Dedik ki gelin bir koridor açın. Yiğit Kürt gençleri gelsin Kobani’deki kardeşleriyle dayanışsın. Ne dediler biliyor musunuz? Biz size bu işe girmeyin demedik mi? Şimdi geldiniz bizden yardım istiyorsunuz? Ama Kürt halkı tarihte unutulmayacak bir tokatı vurdu. Sizin yardımınıza ihtiyacımız yok. Gölge etmeyin yeter, çekilin bu topraklardan, Kürdistan halkının özgürleşmesinin önünü engellemeyin yeter. Kobani özgürleşince Davutoğlu selamı çakmaya başaldı. Kürtlere şiirin görünecek. Seçimlere gidiliyor, bir tane kitabı almış eline, ben bundan Kürtçe öğrenmeye çalışıyorum diyor. Erdoğan sabah açıklamasını yaptı, biz Irak gibi Güney Kürdistan’a benzer bir oluşumun asla Suriye’de gerçekleşmesine müsaade etmeyeceğiz, diyor. İşte gerçek politikaları budur. Gerisi Arınç’ın ve Davutoğlu’nun yaptığı soytarılıktır. Oy avcılığıdır." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim