Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Trafikte Gençlik Hareketi tarafından gerçekleştirilen Ulusal Trafik Olimpiyatları'nın ikincisi bu yıl Nisan ayında yapılacak.

Millî Eğitim Bakanlığı'nın, liseli gençlerde trafik güvenliği ve bireysel sorumluluklar konusunda farkındalığı geliştirmek amacıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Goodyear Lastikleri arasında imzalanan işbirliği protokolüyle düzenlenecek etkinliğin duyurusu hareket adına açılan (www.trafiktegenclikhareketi.org) internet sitesinde yapıldı.

Söz konusu proje kapsamındaki olimpiyatın; gençlerin trafik güvenliği konusunda sorumluluk almalarını ve yaparak/yaşayarak öğrenme süreçlerine dâhil olmalarını teşvik etmek amacıyla düzenlendiği belirtildi. Yarışmalarda, gençlerin tespit ettikleri bir trafik sorununa yönelik kampanya geliştirmeleri isteniyor. Öğrenciler, MEB tarafından yarışma şartnamesinin yayınlanmasının ardından, 13 Nisan 2015 gününe kadar trafik güvenliği konulu kampanya düzenleyecek. Başvuruda öğrenciler, kampanyalarını ön değerlendirme jürisine anlatacak. 2014-2015 yılında ülke genelindeki tüm liselilerin katılabileceği olimpiyat sayesinde gençlerin; trafik güvenliği konusuna duyarlılık göstermesi, belirledikleri konularda başkaların da farkındalığı geliştirmesi ve bu süreçte yaparak-yaşayarak öğrenmeleri bekleniyor.

Yarışma başvuruları, 13 Nisan 2015'e kadar alınacak. Finale kalan 10 okul, en geç 30 Nisan 2015 tarihinde (www.trafiktegenclikhareketi.org) üzerinden açıklanacak. Finalistler, mayıs ayı içinde belirlenecek bir tarihte jüri önünde sunum yapma şansı bulacak. Kazananlar bu toplantıda belirlenecek.

Editör: TE Bilisim