Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
İzmir başta olmak üzere insan kaçakçılığına karşı altı ilde düzenlenen operasyonda, Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine kaçak geçişleri sağladıkları belirlenen 31 kişi yakalandı. MİT ile ortak yapılan çalışma sonucunda gözaltına alınanlardan 17 kişi adliyeye sevk edildi.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, Suriyeli Said S. elebaşılığında uluslararası insan kaçakçılığı yapan bir şebekeyi takibe aldı. Altı ay süren teknik ve fiziki takipte, şebekenin İstanbul ve Mersin'de paravan bir turizm şirketi kurduğu belirlendi. "Yolcubaşı" olarak tabir edilen kişinin, Avrupa ülkelerine geçmek isteyenlerle bin 200 euro karşılığı anlaştıktan sonra "kasa" olarak nitelenen kişilere yönlendirdiği, bu şebeke elemanının da göçmenlere parasının alındığına şifre verdiği saptandı. Daha sonra kaçışın yapılacağı bölgelerdeki ara organizatörlere transfer edilen kaçak göçmenlerin umuda yolculuğunun, çıkış organizatörleri vasıtasıyla başladığı kaydedildi.

İzmir merkezli İstanbul, Muğla, Mersin, Hatay ve Kilis'te düzenlenen eşzamanlı operasyonda, elebaşı olduğu iddia edilen Said S.'nin de aralarında bulunduğu 31 kişi gözaltına alındı. Ayrıca 27 bin 590 euro, 43 bin 980 dolar, 8 bin 50 lira ve 2 bin 19 Suriye Lirası parayla 2 para sayma makinesi, 17 pasaport, 12 dizüstü bilgisayar, 4 tablet bilgisayar, 2 video kayıt cihazı, 6 harici bellek, 7 USB bellek, 1 kart okuyucu, 46 cep telefonu, 51 GSM hattı ve şebekenin para transferlerini gösteren çok sayıda ajanda ele geçirildi. Emniyette işlemleri tamamlanan şüphelilerden 17'si, örgütlü olarak göçmen kaçakçılığı yapmak suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Şebekenin takibi sürecinde daha önceden İzmir ve Muğla'da yapılan dokuz operasyonda ise aynı şebekenin elemanı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 19 şüpheliden 13'ünün tutuklandığı bildirildi.

Editör: TE Bilisim