Sur, Cizre, Silopi ve İdil’in ardından Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde öngörülen terör operasyonunun “gizli” planı PKK’nın eline geçti. Valilik Kriz Merkezi’ndeki harekat belgesi PKK’ya yakın bir internet sitesinde yayımlandı. PKK’nın ‘özyönetim’ ilan etmeye çalıştığı Yüksekova’da teröristlerin temizlenmesini amaçlayan harekat planlarına ilişkin gizli yazı, meçhul bir şekilde hain örgüte sızdı. Hakkari Valiliği’nde yaşanan belge güvenliği skandalı sonrası Bilgi Teknolojileri Kurumu örgüt güdümündeki internet sitesinin erişimini yasakladı. Bu olay, Valilik’te ‘köstebek’ şüphesi doğurdu.

10 Şubat’ta Hakkari Valisi Yakup Canpolat başkanlığında Yüksekova Polis Evi’nde yapılan güvenlik zirvesine, içlerinde Yüksekova Tümen Komutanı, Dağ Komando Tugay Komutanı, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü ile MİT Bölge Müdürü’nün yer aldığı üst düzey görevliler katıldı. Yüksekova’da düzenlenmesi amaçlanan operasyona ilişkin önemli istihbarat ve harekat bilgisinin kayda girdiği Kriz Merkezi’nin ‘gizlilik’ dereceli evrakı 21 Şubat günü PKK’nın yayın organı olarak bilinen bir sitede deşifre edildi.

Sızdırılan toplantı karar tutanağı, Yüksekova’da asker ve polisin ortaklaşa olarak tasarladığı operasyonun detaylarını açığa çıkarttı. Valilik belgesi örgütün güdümündeki diğer yayın organlarında da “Gever’e gizli operasyon belgesi ortaya çıktı” başlığıyla haber oldu.

Ümit Özdağ, 10 Şubat 2016 tarihinde TBMM’de düzenlediği basın toplantısında belediye, valilikler, kaymakamlıklar ve adliyelerdeki PKK yandaşlarının tasfiye edilmesi gerektiğini söyleyerek bunun devlet güvenliği açısından önem arz ettiğini ve zafiyet olduğunu dile getirmişti. Yüksekova’da düzenlenmesi planlanan operasyona ilişkin bilginin PKK yandaşları tarafından ele geçirilmesi ve PKK propagandası olarak kullanılması akla Ümit Özdağ’ın  o sözlerini getirdi. İşte Ümit Özdağ’ın basın toplantısında dile getirdikleri;

İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı

 

“Değerli basın mensupları,

AKP Hükümetini tekrar uyarıyoruz. Çok geç olmadan sıkıyönetim ilan edin. PKK’nın kentlerdeki unsurlarını vakit geçirmeden gözaltına alıp, yargı önüne çıkarın. Belediyelerdeki terör örgütü yandaşlarını tasfiye edin. Valilikler, kaymakamlıklar ve adliyelerdeki PKK’lıları tasfiye edin. Köy koruculuğu sistemini ve sayısını güçlendirin. Köy korucularının gece  bekçisi olmasını sağlayın. Bölgede PKK’nın ayaklanmaya hazırlandığı ilçelerde hızla sokakları genişletin ve müdahaleye hazır ortamlar hazırlayın. Şehirlere kırsaldan sızmaları engelleyin. Kırsalda ilkbahar başlamadan askeri operasyonlara başlayın. Asker ve polisin yaptığı ortak tatbikatları artırın.”

Editör: TE Bilisim