MHP Genel Başkan adayı Ümit Özdağ, Çankaya İlçe Seçim Kurulu'nun "kurultay yapılamaz" açıklamasına tepki gösterdi. Özdağ, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin aldığı ihtiyati tedbir kararına da tepki gösterdi. 

Özdağ'ın açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde: 

KARARA SAYGI DUYMUYORUM

Çankaya İlçe Seçim Kurulu Milliyetçi Hareket Partisi’nin 10 Temmuz’da yapacağı genel seçimli kongreyi erteledi. Çankaya İlçe Seçim Kurulu’nun aldığı kararın dayandığı Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin aldığı karar da hukuka uygun değildir. Bu kararlara saygı duymuyorum. Bu kararların Ülkücü Hareketin kurultay mücadelesine Saray’ın yaptığı yeni bir müdahale olduğunu düşünüyorum.

SARAY MÜDAHALE EDİYOR

Ülkücü Harekette ortaya çıkan dinamizm Saray’ı korkutmuştur. AKP-devleti bütün meşru-gayri meşru yolları kullanarak MHP kurultayını engellemek amacı ile çalıştığını düşünmekteyim. Bu kararın bazı ülküdaşlarımızda bıkkınlık ve kırgınlığa yol açtığı anlaşılıyor. Zaman bıkkın, yılgınlık, kırgınlık zamanı değildir. Zaman ülkücü olmak ve ülkücü gibi davranmak zamanıdır. Ülkücü olmak direnç göstermek, ülkücü olmak bir davayı inanç ile sonuna kadar savunmaktır. Herkesin bitti dediği yerde şimdi başladı diyebilmektir.  Biz Ülkücüler şu ana değin hukukun üstünlüğü ve demokrasiye olan inançları ile iktidar yürüyüşlerine aşılmaz sanılan engelleri aşarak ve tüzük kurultayını yaparak devam ettik. Bugün de aynı kararlılık ile yılmadan ve soğukkanlı bir şekilde seçimli kurultayı gerçekleştirme mücadelesini başarıya ulaştıracağız. MHP’de kongre olacak. O güne değin, asla ülküdaşlarımız ile gerilim yaratmayalım. Ülkücü ülkücünün öz kardeşi, cephede silah arkadaşıdır.

Şimdi Dilipak.. Şimdi Dilipak..

Editör: TE Bilisim