Dikkatli okuyun tam 5 sene önce yazmışım! Dikkatli okuyun tam 5 sene önce yazmışım!
 ÜMRANİYE'YE SİTEMİM VAR!

Gümüşhane'de doğdum oraya duygusal aidiyet hissi vatan sevgimiz tesis ettirdi. Bölgenin vahşi sert iklimi ile insanında adeta yiğit karakter oluşturdu. Bedeli ne olursa olsun lafı eğmeden bükmeden cümlelere işkence ettirmeden sözün özünü doğrusunu konuşuruz. Bir çok Müslüman Türk yurtlarında olduğu gibi aç kalırız açıkta kalırız ama asla yalan dolan talan bizim kitabımızda yazmaz. İşte o kitabın hep ortasından konuşuruz. Bizi biz yapan üstün vasıf bu öze sadakat ve uğrunda hayatımızı ortaya koyacağımız milli ve manevi değerlerimiz olmasından kaynaklanıyor. Bu değerler dejenere olmamalı asimilasyon tavan yapmamalıdır. Bu değerler olmazsa bizi malımız mülkümüz sarayımız köşkümüz asla kurtarmaz. Bugün doğduğum kent Gümüşhane idarecilerine sitem ettim. Oturduğum ekmeğini yediğim Kent İstanbul ve Ümraniye’ye söyleyecek bir kaç sözümüz var. Bunu yukarıdaki ilke ve prensipler doğrultusunda söylemeyi bu kente ve kentin insanlarına boynumun borcu olarak görüyorum.

Yıllarca bu görevi kamu adına siyaset kurumu üzerinden arz ettim. Şimdi özetle ifade etmek istersek Ümraniye süratle insanların toplu biçimde tedricen intiharı anlamına gelecek sürece mecbur ve mahkum edilmiştir. Ümraniye bir çok ilçe gibi sonuçlarını daha çok gelecek nesillerin yaşayacağı hükmünü yine zamanın vereceği mukadder hüzün verici sona doğru hızla yol alıyor. Bu kentte kamu kuruluşları kiralık özel binalarda hizmet verirken hastane arkasındaki arsa ve arazi gibi bir çok kamu taşınmazlarının imtiyazlı vakıflara peşkeş çekilmesinin takdirini vicdanlara havale ediyoruz. Belediye ve arkasındaki kaymakamlık binasının daha farklı bir bakış ve proje ile Şile yoluna giriş çıkış olabilecek şekilde yer altına bir kaç kat otopark yapılarak hizmete sokulabilirdi. Bu proje ile Alemdağ caddesi ve civarın trafik yükü azaltılıp kente nefes aldırılabilirdi. İnsanlar buradan Ümraniye’nin merkezini yaya olarak kullanma imkanına sahip olurlardı. Elmalıkent girişine bilbordlara cami tanıtımı yapılarak mide bulandırıcı kafa karıştırıcı bu peşkeşleri gizlemeye yeter mi? Çok yazık bu mazlum garip insanlara daha nereye kadar kandırma istismar ve göz boyama yapılacaktır. Bu korkunç imar rantı yanında mini projeler devede kulak kalır. Şu bir gerçek hiç bir ömür ve iktidar ebedi değildir. İlgili herkes uhrevi ve dünyevi hükümden asla kaçamaz.

Tarihin hükmü mutlaka vardır Camiler yapılır yıkılır ama adalet yıkılır ve sarsılırsa herkes deprem enkazı gibi altında kalır. Biz kitabın ortasından konuşmaya devam edecek bir ömür istiyoruz. Muradımız servet şöhret makam ise Allah bu aciz Sabri Şenel’i muradına erdirmesin. Muradımız Allah’ın rızası kazanma kaygısı olan bir ömür olsun inşallah!

Sabri ŞENEL

Editör: TE Bilisim