Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) Türkiye temsilcileri, Akçakale Süleyman Şah Kampı'nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

        UNİCEF Türkiye temsilcileri eğitim program yöneticisi Simone Vis ve çocuk koruma yöneticisi Severine Jacomy Vite’yi Akçakale Süleyman Şah Kamp Müdürü Halil Tekyıldız karşıladı. Heyet, kamp yönetimi ile bir süre görüştükten sonra Suriyeli çocukların eğitim gördüğü okulu ziyaret etti. Simone Vis ve Jacomy Vite, Akçakale Süleyman Şah Kampı'nda Suriyeli çocukların eğitim gördüğü çadırlara ve verilen eğitime hayran kaldı.

        Eğitim program yöneticisi Simone Vis yaptığı açıklamada şöyle dedi: "UNİCEF Türkiye ekibi olarak gördüğümüz çalışmalardan oldukça etkilendik. Çocuklar ve gençlerle özelikle planladığımız bir projemiz var, bu projeye Türk hükümetinin de destek vereceğini planlıyoruz."

        Süleyman Şah Kamp Müdürü Halil Tekyıldız ise şunları söyledi: "Kamp yönetimi olarak bu ziyaretten memnun olduk. Kampımızdaki okulumuzda 200 Arap ve 27 Türk öğretmenle eğitim veriyoruz. Burada yaklaşık 6 bin öğrenci eğitim görüyor. UNİCEF heyeti eğitimle ilgili geliştirdikleri projeyi bize takdim ettiler. Biz de kamp yönetimi olarak projeyi inceleyeceğimizi ve destek vereceğimizi kendilerine ifade ettik."

Editör: TE Bilisim