AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Öğretim Elemanları Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. İlhami Ege, son zamanlarda gündemde olan YÖK yasa tasarısı ile üniversitelerin örgüt yapılarının da yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

    Yrd. Doç. Dr. Ege, üniversitelerin her zaman akademik açıdan değerlendirildiğini ve işletmeci yönlerinin hep ihmal edildiğini ileri sürerek, üniversitelerin aynı zamanda ciddi gelirleri ve bütçeleri olan kurumlar olduğunu belirtti.

    Rektörlerin, bu bütçelere en verimli şekilde yön verebilmeleri için ticari alanda yetkin bir uzmanın bu örgüt yapısı içerisinde yer alması gerektiğini savunan Yrd. Doç.Dr. Ege, Rektör yardımcılığı kadrolarından birinin bu husus için tahsis edilmesini önerdi.

    Bu kişide akademik personel veya profesör olma şartının aranmaması gerektiğini dile getiren Yrd. Doç. Dr. Ege, bu oluşumla üniversite yönetiminin belli aralıklarla hem mali hem de akademik alanda rapor oluşturarak halkı bilgilendirmesinin önemli olduğunu yanı sıra başarılı çalışmaların artacağını vurguladı.

Editör: TE Bilisim