Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
2015 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sonuçlarıyla bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazananlar için üniversitelere kayıtlar başladı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne (OMÜ) 10 bin öğrencinin kayıt yaptırması bekleniyor. OMÜ'yü kazanan öğrenciler de kayıt için Samsun’a gelmeye başladı.

Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler bugünden itibaren Samsun’a gelmeye başladı. OMÜ aldığı tedbirlerle öğrencilere yardımcı olup, öğrencileri velileriyle birlikte otogarda karşılayarak Kurupelit Kampüsü’ne getiriyor. Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelerek ilk defa kayıt yaptıracak öğrencilere otogardan başlayarak OMÜ Öğrenci Konseyi yardımcı oluyor.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde kurulan kayıt merkezinde kayıtlar yaklaşık 15-20 saniye içinde tamamlanıyor. Kayıtların ardından tüm öğrencilere 12.00-13.00 saatleri arasında oryantasyon eğitimi veriliyor, yarım saatte bir kampüs turu düzenliyor. İlk gün oryantasyon eğitimi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Eren’in konuşması ile açıldı. Prof. Dr. Eren, başarılarından dolayı öğrencileri tebrik ederek OMÜ’yü tercih ettikleri için teşekkür etti. Üniversite hakkında bilgi de veren Eren, öğrenci ve velilere de tavsiyelerde bulundu.
Öğrenciler, ayrıca ortak dersler, burs imkanları, Sağlık Kültür Daire Başkanlığı, Yabancı Diller Yüksekokulu'nun sağladığı imkanlar hakkında bilgilendiriliyor. SAMULAŞ ise öğrencilere Samkartlarını hazırlayıp veriyor. Emniyet Müdürlüğü de kurulan stantta öğrencilerin sorularını cevaplarken, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Samsun’u tanıtan materyalleri öğrenci ve velilerle paylaşıyor. Barınma konusunda ise öğrenci yurtlarının temsilcileri bilgiler sunuyor.
İlçe belediyeleri de üniversitede kurdukları stantlarda ilçelerini tanıtıp, çeşitli ikramlarda bulunuyor.

Öğrenciler, 7 Ağustos'a kadar OMÜ’ye şahsen başvurarak kayıt olabilecekler. Ayrıca e-devlet üzerinden 5 Ağustos’a kadar da e-kayıt işlemlerini yapabilecek. Fakülte ve Yüksekokullara kayıtlar bulundukları kampüslerde yapılacak.

Bu yıl Ondokuz Mayıs Üniversitesine 9 bin 942 öğrenci yerleştirilirken 800’ü aşkın uluslararası öğrencinin de kayıt yaptırması bekleniyor. OMÜ’de halen bin 800’ü uluslararası olmak üzere yaklaşık 52 bin öğrenci öğrenim görüyor.

Editör: TE Bilisim