MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!

Filozof, sanatçı, bestekar , pedagojik eğitmen , iyi bir abi ,gönüllü kültür elçisi ve mükemmel bir vatandaş kimliğiyle   tanıdığımız , daima gönlümüzde yaşayacak olan bir gönül eri,  geldi geçti bu dünyadan.
 Örnek   yaşantısıyla olduğu gibi , yaptığı  her bestesiyle veya hazırladığı değişik tv  proğramlarıyla  insanlığa  mesaj vermeyi , toplumu olumlu yönde etkilemeyi kendine görev edinmişti .   Onun seslendirdiği besteleri  ve  yapmış olduğu televizyon proğramlarıyla büyüyen" adam olacak çocuklar; " Evet..! günümüzde  gerçekten de  adam oldular.!
Yazımı kaleme aldığım bu gün,  Barış abinin aramızdan ayrılışının yani  uçmağa varmasının  21. yıl dönümü olduğunu farkediyorum.  Onu  layıkıyla anlatan , bir yazıyla anmak istesemde ,  fakat buna  muvaffak olamıyacağımın   bilinci içerisinde;    bir kaç satırlada olsa onu   anmayı ,ruhunu şad edmeyi boynumun borcu olarak görüyorum.
Barış MANÇO 56 yıllık kısa yaşam süreci boyunca, üretmiş olduğu her şarkısını ,her yapıtını, milli ve manevi değerler çerçevesin'de ,kısadan hisse öğretileriyle  donatıp , gönüllere  zihinlere  ,7den  77 ye herkese  hitap ederek karşılık bulmuş , Uzun saçı,oğuz  bıyığı,kılık kıyafetiyle eski Türk hakanlarını çağrıştıran, görüntüsü,engin tarih şuuru ve kültür birikimiyle 20.yüzyılın DEDEKORKUT'umuydu acaba.? 
Yoksa.!   bu cennet vatan'ın,  , her ilini, her bucağını, karış karış  dolaşan    ve dünya'da ayak basmadık yer bırakmayan,gittiği ülkelerde, kendi  milletini en iyi şekilde temsil ederek, Türk kültürünü,Türk insanını tanıtan,gezdiği gördüğü ülkelerin insanlarını , sosyal  ve kültürel,  yapılarını, gerçekleştirdiği proğramlarla bizim insanımıza yansıtan  yüzyılımızın  "Evliya Çelebi " simiydi yoksa ?
İlericilik gericilik , solculuk sağcılık adına milli ve manevi değerlerden uzaklaşmanın popüler olduğu , hakim  kültürlerin  toplumda zirve yaptığı  1960-1980 yılları arasında,  o belkide kendi dalında  milli ve manevi değerleri ön plana çıkaran belkide  tek sanatçıydı. 1980 li yılların  puslu ortamında , defalarca tehtit edilmesine , arabasına bomba koyulmasına rağmen,  O hiç yılmadı.   
Şarkılarıyla çocukla çocuk, büyükle büyük olmasını başardı .Yapmış olduğu  " adam olacak çocuk "  proğramıyla;  Arkadaşım eşek , Ayı , günaydın çocuklar,  gibi şarkılarıyla,  çocukların sevgili Barış abisi oldu.  Dağlar dağlar  , Halil İbrahim sofrası, Sarı çizmeli mehmet ağa ile  sıradan vatandaşla hasbihal olmasını bildi .!  " Kara sevdağ  "  kol düğmeleriyle  her gönüle hitap ederken ,  Domates biber patlıcan la    Hamburger' e karşı Lahmacun'un savaşının   yanında durdu. Kısacası her ne yaptıysa  hem yerli ,hem  milli oldu .  Horlanmaya unutturulmaya çalışılan kültürünün tarihinin daima savunucusu oldu. Milli duyguları kabartan mehter'ine sahip çıkarak , " Estergon kalasını, Genç osmanı"  söyleyerek devesine binip hendekleri  teker teker aştı.  Milletinin gönlündeki taht' da yerini aldı. Uçmaya varıncaya kadarda  o taht'ın  tek hakanı oldu.
Barış abi; Hoca Ahmet Yesevi, Pir Sultan Abdal'ı özümsemiş Yunus'ca insanlığı kucaklamıştı.O ne büyük kucaktı ki.! Yeni konuşmaya başlayan çocuklardan , ak sakallı ihtiyarı, en cahilinden  en mürekkep yalamışı , o kucakta yerini bulabiliyordu. 1 şubat 1999 gecesi , o kucak; ne yazık ki  yerini  hüzne ve  gözyaşına bıraktı . Bir şarkısında  " Unutmaki dünya fani veren Allah alır canı " dediği gibi , aramızdan ayrılarak ; Adam olacak çocukları ,Barış abisiz, Ak saçlı, ak sakallı  Yunus gönüllü güzel insanları , Barış Manço'suz bıraktı.! 
Ruhun şad mekanın cennet olsun Barış abi.

A. Erhan YILDIRIM ( motokurt )

Editör: TE Bilisim