Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Samsun Ticaret Borsası, geçtiğimiz günlerde, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla düzenlediği, 'Üreten Samsun’un Yıldızları' töreninde ödedikleri vergilerle, yaptıkları ihracatlarla ve sağladıkları istihdamlarla kent ekonomisine katkı sağladıkları için ödüllendirdiği kurum ve kuruluşların yöneticilerinin onuruna yemek verdi.

    Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Samsun Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde Mercan Restoran’da gerçekleşen yemeğe Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile, “Üreten Samsun’un Yıldızları” adı altında düzenlenen törende ödül alan kurum. Kuruluş ve firmaların üst düzey yöneticileri katıldı.

    Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sedat Demirci ile Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu yemekte konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, kentin ekonomisini ayakta tutan işadamlarını onurlandırmaya çalıştıklarını söyledi. Üreten Samsun’un Yıldızları olan işadamları onuruna yemek tertiplerini ifade eden Murzioğlu, kente istihdam ve ekonomik katkı sağlayan iş adamlarına teşekkür eti.

    POTANSİYEL KARŞI KIYILARDA

    Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Karadeniz’in karşı kıyılarında ticari anlamda büyük potansiyel olduğuna dikkat çekti. Samsun’un gelecekteki 10-15 yıllık süreçte Türkiye’nin ihracatla yarışan, ihracatlarla sınıflandırılan şehirler kategorisine gireceğine inandığını vurgulayan Başkan Yılmaz, “İşadamlarımızın başarılarından gurur duyuyoruz ama bu başarıyı nasıl taçlandırırız, nasıl tabana doğru yararız diye bir yol haritası belirlemeliyiz. Bunun için de geçtiğimiz günlerde ihracat mastır planıyla ilgili hazırlığı kritik ettik. Samsun’un şu anda ihracat ettiği ürünlerin tümü, Türkiye’nin diğer illerinin ihracat ettiği ürünleriyle hemen hemen aynısı. Önümüzdeki 10 yıl içinde biz eğer 2 veya 3 milyar dolarlık ihracat rakamlarının üzerine çıkmadığımız takdirde güzel potansiyelleri olan Samsunumuzun hak ettiği yerde olmama gibi bir şanssızlığı olacak diye kaygı duyuyorum." şeklinde konuştu.

    “İŞ DÜNYASINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

    İş dünyasını çok önemsediklerini belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise Samsun’un her geçen yıl, daha iyiye ve pozitif noktaya doğru ilerlediğine dikkat çekti. Samsun Lojistik Mastır Planı’nı yaptırdıklarını söyleyen Vali Aksoy, “Bunu, özellikle Türkiye’nin 500 milyar dolar hedefinde de Samsun’un önemli bir konuma gelmesine katkı sağlayacak önemli bir proje olarak görüyorum. Eğer bunu hayata geçirebilirsek Samsun uluslararası ticaretin önemli kavşak noktalarından biri haline gelecek. 4 ulaşım hattına sahip 4 ilden biriyiz. Onun için Samsun’un lojistikten daha fazla pay alabilmeli diye düşünüyorum. Öte yandan gerek kamu gerekse özel sektör adına Samsun’da çok önemli sağlık yatırımları var. Samsun’da güzel çalışmalar var. İhracatta ufkumuzu biraz dışarıya açmak ve neyi satabilirizi çok iyi düşünmek ve satmak durumundayız." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim