Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Netfliks kanalında izlenme rekoru kıran ilk Türk dizisi ATİYE.

İçerikte 12000 yıl önceden Göbeklitepe den çıkma alnında yildiz dövmeli küçük bir kız. Kürtçe konuşuyor.
Bilinç altına subliminal mesaj!!!

12000 yıl önce bile burada Kürtçe konuşuluyordu diyor. ŞEREFSİZ yapımcı, yönetmen, senarist
Bu diziyi onbinlerce genç izliyor. Bilinç altına caka caka işliyorlar.

Sözlü 200 yazılı 25 yıllık bir dili 12000 yıl yapıp, alnında yıldızıyla PKK yi meşrulaştırıyor.
Işte hayat geçip gidiyor.oysa;

Kemal Burkay Fransa da Kürdoloji merkezini kurup sözlük ve alfabe hazırlayama kadar yazılı Kürt dili mı vardı? Elazığ Karakoçan lı Kürt, Ağrı Doğubeyazıt lı ile anlaşabiliyor muydu? Kemal Burkay Kürt Dili toparlayana kadar bunlar yoktu. Yani Kürtler ve Kürtçe ile ilgili problem yok.

Problem dizideki mesaj Kürtçe 12000 yıllık bir dil olduğu PKK simgeli bir figür üzerinden söyleniyor. Kürtlerin ve Kürtçe nin temsili bilinç altında PKK ya ait olarak işleniyor. Urfa PKK nın temsil ettiği Kürdistan in tarihsel toprağıdır diyor. Standart Ermeni Diasporası ile aynı tarz. Yalan tarih yaz süsle pazarla.

Kürtçe sözlüğün hazırlanışı 1989-1991 çalışmalar Ankara da Üniversitelerde okuyan Kürt kökenli öğrencilerle yapıldı. Sözlüğü hazırlayan arkadaşların deyimiyle, Esperanto dili gibi gidiyoruz. Kürtçe bildiğimiz her kelime Farsça, Arapça, Türkçe, Ermenice, Rumca Lazca yada Zerdüşt kökenli çıkıyor. Mezepotamyadaki tüm dillerden birbirine girmiş etkilesimler. Coğrafi olarak nereye yakınsan oraya yaklaşıyor. Bu yüzden kürtler birbiri ile anlaşamıyor.

Cem Çelik

Editör: TE Bilisim