Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
Kısa bir süre önce restorasyonu biten ve sergilenecek eşya toplanmaya başlanan Uşak Kent Tarihi Müzesi, duyarlı vatandaşların katkısıyla genişlemeye devam ediyor. Müze için elinde bulunanlardan ve özellikle köylerden tarih eşyalar toplanıyor.

Konu hakkında açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, köylerde sağlanan duyarlılıkla envanterin daha çok genişletildiğini söyledi. Müzedeki çalışmaları başından beri önemsediklerini belirten Erdoğan, “Müzemiz, emsalleri arasında en iyisi olmalı diye düşünüyoruz. Bu nedenle ara vermeden çalışıyoruz. Eşya envanterinde, duyarlı insanlar sayesinde çok iyi noktalara geldik.” dedi. Müze için şehirde başlayan çalışmanın ardından köylerden de gelen ilginin mutluluk verici olduğunun altını çizen Başkan Erdoğan, kısa sürede açılmasını hedeflediklerini ifade etti: “Müzemiz, hem yeri hem de görüntüsü itibariyle hak ettiği yerlere gelecektir. Elektriğin ilk defa kullanıldığı trafomuzda can bulacak müzemizin açılmasının ardından kentin büyük bir eksikliği sona erecek. Uşak'ın kültür tarihi, gelecek nesillere aktarılarak yüzyıllarca yaşayacak.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim